Ga naar hoofdinhoud

Gebruik een online tool voor jouw urenregistratie Op welke manier laat jij medewerkers in- en uitklokken? Je bent niet de enige, wanneer je nog gebruik maakt van een uitgeprinte lijst waarop medewerkers hun begin- en eindtijd schrijven. Dit kan makkelijker, wanneer je kiest voor een online tool. Niet alleen vereenvoudigt een dergelijke tool het bijhouden van de urenregistratie, ook verkleint dit de kans op fouten aanzienlijk. Hoe weet je zeker dat de begin- en eindtijd van een medewerker kloppen? Wie vertelt het je, wanneer een medewerker per ongeluk een uur extra rekent? Een tool voor de urenregistratie voorkomt dit. Er zijn meer redenen om voor het digitaliseren van dit proces te kiezen. In dit artikel lees je er meer over. 

Laat medewerkers hun gewerkte uren bijhouden in een app 
Voor de urenregistratie laat je medewerkers voortaan een simpele app op hun werktelefoon gebruiken. Op het moment dat de medewerker begint met werken klokt deze in via de app, waarna dit direct zichtbaar wordt voor de planner. Aan het eind van de werkdag wordt er uitgeklokt via diezelfde app. Door met een app te werken en data centraal te bewaren, kan de urenregistratie direct verwerkt worden. Controleer het aantal uren en laat dit verder afwikkelen door de salarisadministratie. Werk je met een los vel papier aan de wand, dan loop je het risico dat dit vel papier zoek raakt of bijvoorbeeld vergeten wordt. Het kan voor een hiaat in de urenregistratie zorgen aan het eind van de maand. 

Gebruik dezelfde app voor het samenstellen van het werkrooster 
Niet alleen voor het bijhouden van de gewerkte uren is het gebruik van een dergelijke app wenselijk. Zet deze app ook in voor het indelen van het werkrooster. Hoe ga jij op dit moment om met de personeelsplanning? Werk je nog met losse sheets? Bel je collega’s na, wanneer er zich een gat voordoet in het werkrooster? Komt het nog vaak voor dat een medewerker is ingedeeld maar niet komt opdagen door een geplande vakantie? Een tool helpt je deze situaties te voorkomen. Medewerkers kunnen hun beschikbaarheid direct in de tool invoeren, waarna de planner dit op een centraal platform te zien krijgt. Het maakt het inroosteren van de verschillende beschikbare medewerkers veel eenvoudiger voor de planner. 

Medewerkers kunnen zichzelf inroosteren indien gewenst 
Tegelijkertijd is het mogelijk om medewerkers zichzelf in te laten roosteren, indien dit gewenst is. Mogelijk zijn er voldoende medewerkers beschikbaar, waardoor het niet noodzakelijk is om deze taak aan een planner over te laten. Zo wordt tijd bespaard, welke een planner aan andere taken kan besteden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven