Geautomatiseerde high bay diepvries voor de Nederlandse 3PL Coldservice • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Geautomatiseerde high bay diepvries voor de Nederlandse 3PL Coldservice

Conseveyo Stacker Crane installatie.

Consoveyo heeft een nieuw de laatste hand gelegd aan de constructie van een geautomatiseerd systeem voor opslag en verwerking van diepvriesproducten voor Coldservice, dat complete diensten levert voor het koelen, invriezen, tempereren, verpakken en opslaan van temperatuurgevoelige producten. Consoveyo zet dit volledig nieuwe hoogbouwmagazijn op en zorgt voor de volledige projectcoördinatie.

Het magazijn is een aanvulling op de bestaande opslagfaciliteiten van Coldservice. Consoveyo heeft een oplossing geïntroduceerd om de diepvriesproducten dicht op elkaar op te slaan in een eenvoudig systeem dat zich richt op het maximaliseren van de hoeveelheid opgeslagen product per energie die wordt besteed aan het koelen, rekening houdend met de toekomstige groei-eisen van de site. Coldservice heeft momenteel 38.000 palletlocaties beschikbaar, maar dat is niet genoeg. Het nieuwe hoogbouwmagazijn zal nog eens 12.000 palletlocaties opleveren en het zal de eerste stap zijn naar de volledige automatisering van onze verschillende locaties. Het nieuwe systeem kan 120 pallets per uur verwerken, dat is twee keer zoveel als wat er nu verwerkt kan worden.

Zeer compacte opslag

Consoveyo stelde een opslagoplossing met meerdere diepten voor met een vrijstaand reksysteem in een hoogbouwmagazijn, waardoor de lege ruimte die een grote hoeveelheid verspilde energie als gevolgd hebben, tot een minimum werd beperkt. Met behulp van twee 22 meter hoge stapelkranen die de goederen tot maximaal 8 pallets diep in het rek opslaan met behulp van satellietvoertuigen, zorgt het systeem ervoor dat expeditieorders altijd op tijd worden voorbereid.

Veiligheid

Daarnaast heeft het systeem een ​​verbinding met het aangrenzende gebouw, zodat de stapelkranen pallets kunnen distribueren die mogelijk nodig zijn in andere gebieden binnen de site. Veiligheid is ook een prioriteit op deze site. Alle automatische apparatuur is geïsoleerd van het algemene werkgebied door hekwerk met toegangsgecontroleerde poorten. Alle openingen voor transportbanden zijn beveiligd met lichtbarrières die ervoor zorgen dat niet-geautoriseerde personen op geen enkel moment in gevaar zijn.

Coldservice neemt een nieuw WMS in gebruik, zodat dit systeem wordt aangesloten op het Consoveyo WCS, dat het volledige warenhuissysteem bestuurt en specifieke functionaliteiten biedt voor het opslaan van de goederen met verschillende criteria volgens de verschillende Coldservice-eisen en om vrachtwagenladingen tijdens de nacht de tijdige levering op de volgende ochtend. Het hoogbouwmagazijn is 24 uur per dag in bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven