GAP opent zijn warehouses voor derden • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

GAP opent zijn warehouses voor derden


Gap gaat zijn fulfilment en supply chain capaciteit te gelde maken. De Amerikaanse retailer zet de deuren van haar eigen distributienetwerk open voor externe bedrijven.

Grote bedrijven die hun warehouse en bijbehorende logistiek openzetten voor derden. In Nederland is bol.com, dat in mei een zwaar geautomatiseerd dc heeft geopend in Waalwijk, misschien wel het bekendste voorbeeld.

Amazon en Walmart

In Amerika gebeurt het al langer. Amazon doet het al jaren en Walmart, dat zijn fulfilment centers flink gaat automatiseren in de toekomst, laat ook andere  bedrijven gebruikmaken van zijn logistieke slagkracht. Nu volgt Gap.

GPS platform

“Voor de eerste keer stellen we het snelle, flexibele en sterk geautomatiseerde logistieke en fulfilmentnetwerk van Gap Inc. beschikbaar voor merken van elke omvang via GPS Platform Services”, schrijft Kevin Kuntz, hoofd supply chain bij Gap, in een LinkedIn-post.

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Aanbod Gap

Het aanbod van GPS omvat: verzending op de volgende dag en twee dagen, opslag op korte termijn en cross-docking via de warehousing en een zelfbedieningsportaal met Application Programming Interface (API)-integraties voor grote handelsplatforms, waaronder Amazon en Shopify.

Distributiecentra Gap

Vooralsnog geldt de platformaanpak enkel voor de Verenigde Staten. Het distributienetwerk beschikt over 13 distributiecentra in Noord-Amerika die per Gap-website 1 miljard eenheden per jaar kunnen verwerken. Gap bezat vijf Noord-Amerikaanse distributiecentra en huurde er op 29 januari nog drie. De retailer heeft sindskort een distributiecentrum in Longview, Texas, geopend dat is uitgerust met robotica en automatisering, en is van plan om in 2024 een distributiecentrum in Ontario, Canada te openen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven