Ga naar hoofdinhoud

Gaat dit bedrijf de koelketenlogistiek op zijn kop zetten?

Foto: Facebook Tag Sensors Foto: Foto: Facebook Tag Sensors

De Singaporese vermogensbeheerder Elite Partners Capital (EPC) heeft een investering van ruim 2,6 miljoen euro gedaan in Tag Sensors. Tag Sensors is een technologiebedrijf uit Noorwegen dat labels ontwikkelt met temperatuursensoren.

In een label van Tag Sensors zit een microchip met een sensor. Plak je zo’n label op een doos, dan kun je precies zien wat de temperatuur is van het product in de doos. Middels een app kun je bovendien constant de temperatuur en de locatie van de doos in de gaten houden. 

Temperatuurafwijkingen

De labels kunnen met name handig zijn voor bedrijven in de logistiek en vooral voor bedrijven die werken met geconditioneerd vervoer. Hebben er bijvoorbeeld temperatuurafwijkingen plaatsgevonden, dan kun je middels de app van Tag Sensors precies zien hoe groot de afwijkingen waren en bij welke dienstverleners die zijn ontstaan. 

Hoe werken de labels van Tag Sensors?

McDonald’s

De – als vanzelfsprekend waterbestendige – labels kunnen temperaturen meten van -25 tot 50 graden. Een meting kan maximaal een halve graad afwijken. Hamburger- en fastfoodrestaurant McDonald’s is een van de klanten en ook de Singaporese investeringsgroep EPC is dus enthousiast. 

Gamechanger

Volgens voorzitter Michael Tan kunnen de systemen van Tag Sensors ‘de hele sector van de koelketenlogistiek veranderen’: “We hebben besloten om hierin te investeren omdat we ervan overtuigd zijn dat dit een gamechanger is met bovendien de potentie om flink uit te breiden in Azië en daarbuiten.”

De delegaties van Tag Sensors en EPC.

EPC wil een ‘belangrijke brug slaan tussen de hoofdstad van Azië en de Scandinavische technologie’: “Deze samenwerking zal leiden tot meer Aziatisch-Europese economische en technologische partnerschappen.”

Het in 2012 opgerichte Tag Sensors is ‘verheugd’ over de financiële steun van EPC, zegt topman Knut Nygard: “We zijn van plan om in Azië flink uit te breiden en om daar veel waarde toe te voegen aan de koelketensector.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven