‘Frietboer’ krijgt volautomatisch dc: state-of-the-art, 60.000 palletplaatsen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

‘Frietboer’ krijgt volautomatisch dc: state-of-the-art, 60.000 palletplaatsen


Kloosterboer, specialist in de opslag van koel- en vriesproducten, krijgt er een distributiecentrum bij. Het bedrijf is begonnen met de bouw van een ‘state-of-the-art volautomatisch multi-customer hoogbouwvrieshuis’ in Rotterdam. 

Het pand, waarin ruimte is voor 60.000 palletplaatsen, moet in januari 2022 worden opgeleverd. 

Amerikaans/Nederlandse frietkoning

Lamb Weston/Meijer, een van de grootste producenten op het gebied van diepgevroren aardappelproducten (voornamelijk friet), heeft Kloosterboer aangewezen om de logistiek rondom haar exportproducten af te handelen vanuit het nieuwe dc in Rotterdam. Lamb Weston/Meijer is dan ook de eerste klant. 

Lamb Weston/Meijer vloeide in 1994 voort uit een samenwerking tussen  Lamb Weston uit de Verenigde Staten en de firma Meijer uit Nederland. Het hoofdkantoor staat in Kruiningen en de omzet bedraagt ongeveer 780 miljoen euro. 

Zelflossende vrachtwagens

In de toekomst worden de goederen van Lamb Weston/Meijer vanaf de diverse productielocaties in Nederland bij onder andere Cool Port II aangeleverd. Van daaruit worden de containers geladen en vervolgens per barge vervoerd naar de containerterminals op de Maasvlakte voor verdere export. 

Pallets worden aangevoerd door zelflossende of conventionele vrachtwagens en gaan vanuit de expeditiehal via rollenbanen, draaitafels en sluizen automatisch naar het vrieshuis, waarin kranen automatisch de pallets op hun plaats zetten.

Duurzaamheid staat voorop

Het hoogbouwvrieshuis is zo’n 35-45 procent energiezuiniger ten opzichte van een conventioneel vrieshuis. Het 40 meter hoge gebouw wordt dan ook volgens de hoge BREEAM-eisen gebouwd. De intentie is om 2.700 zonnepanelen te plaatsen op het dak. Met de reeds bestaande zonnepaneleninstallatie van 11.000 zonnepanelen op Cool Port I is Kloosterboer in de Rotterdamse haven een voorloper met de opwekking van zonne-energie voor eigen gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven