Friese Ziekenhuizen verbeteren voorraadbeheer door inkoop te bundelen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Friese Ziekenhuizen verbeteren voorraadbeheer door inkoop te bundelen


De vier Friese ziekenhuizen Antonius, Medisch Centrum Leeuwarden, Nij Smellinghe en Tjongerschans (gebundeld in Inkoopsamenwerking Friese Ziekenhuizen (IFZ) hebben een meerjarige partnershipovereenkomst afgesloten met zorgbedrijf Mediq voor de inkoop van zorgproducten.

Deze partnership met Mediq, dat sinds 2018 een nieuw modern dc heeft geopend in Bleiswijk, is gericht op transparantie in het inkoopproces, optimaal voorraadbeheer en grip op leverbetrouwbaarheid. De bij IFZ aangesloten ziekenhuizen en zorginstellingen kunnen hierdoor geld besparen is het idee. Tevens moet de samenwerking de zorgprocessen en -uitkomsten voor de patiënt verbeteren.

“Door de supply chain beter te organiseren, is veel geld te besparen en kan ook de kwaliteit van zorg worden verbeterd’, stelt Dennis Mostert, manager inkoop van IFZ. ‘Mediq kan hierin veel voor ons betekenen. Ze leveren een breed assortiment zorgproducten en -oplossingen en zijn sterk in logistiek maatwerk.”

Inkoop krachtenbundeling

De vier Friese ziekenhuizen Antonius, Medisch Centrum Leeuwarden, Nij Smellinghe en Tjongerschans werken nauw met elkaar samen om de toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van zorg in Friesland te borgen. Zij kopen (verbruiks)goederen en diensten gezamenlijk in via IFZ. Deze vereniging heeft als doel om vanuit het perspectief van inkoop van (verbruiks)goederen, diensten en investeringen de Friese (ziekenhuis)zorg te ondersteunen bij het maken van de juiste kwalitatieve en financiële keuzes. Naast de vier Friese ziekenhuizen zijn bij IFZ ook 17 regionale care-instellingen aangesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven