Ga naar hoofdinhoud

Franse investeerder koopt warehouse in Apeldoorn


Aviva Investors Real Estate France, een dochteronderneming van Abeille Assurances, het vroegere Aviva France, heeft namens één van haar klanten een core logistiek object verworven in Apeldoorn. Het betreft een sale-and-leaseback-overeenkomst met een groothandel gespecialiseerd in verwarming, sanitair en onderdelen.

De overeenkomst heeft betrekking op een hoogwaardig logistiek magazijn van circa 26.600 m², gebouwd in 2016 en uitgebreid in 2020. Het gebouw beschikt over een BREEAM Excellent certificaat en is technisch gezien in goede staat.

Het warehouse is gelegen op het energiezuinige bedrijvenpark Ecofactorij nabij een belangrijk knooppunt waar de snelwegen A1 en A50 elkaar kruisen. Door de uitstekende, centrale ligging van het object kan de rest van Nederland alsook het buitenland gemakkelijk bereikt worden. Apeldoorn vormt het hart van de logistieke regio ‘A1 corridor’ en is prominent gelegen als hub op de logistieke as naar Noord- en Midden Duitsland.

Grégoire Bailly-Salins, Head of Transactions Europe bij Aviva Investors Real Estate France licht toe: “Naast het feit dat we een hoogwaardig logistiek object hebben kunnen acquireren wat langjarig verhuurd is aan een sterke huurder, is de ligging van het warehouse met verbindingen naar het Ruhrgebied, Oost-Europa en de Randstad, uitstekend. Deze transactie stelt ons in staat onze aanwezigheid in Nederland, een van Europa’s meest gevestigde logistieke locaties, verder uit te breiden”.

Niek Poppelaars, Co-Head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, licht toe: “De vraag naar Nederlands logistiek vastgoed stijgt al jarenlang. Ondanks de impact van Covid-19 en het Rusland-Oekraïne conflict, draait de logistieke sector door met een toenemende vraag op de gebruikersmarkt tot gevolg. Dit beeld wordt bevestigd door deze transactie. Wij zijn verheugd de verkoper te hebben mogen adviseren bij deze transactie.” Aviva Investors Real Estate France werd geadviseerd door NewGroundLaw, Drees & Sommer en Cushman & Wakefield. De verkoper werd geadviseerd door Simmons & Simmons en Savills.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven