Ga naar hoofdinhoud

Foutloos rapporteren met Digitale Pen


Stichting Eykenburg gaat als eerste zorginstelling van Nederland rapporteren met de Digitale Pen van Digitaal Schrijven.nl op een papieren formulier. De pen bevat naast een inktstiftje een camera, die de penbewegingen registreert, omzet in data en deze opslaat in de pen.

De gegevens komen direct in de zorgsoftware Unit 4 Cura van Unit 4 Agresso. Het personeel bespaart per cliënt hiermee minimaal een half uur tijd per week. Fouten als gevolg van dubbele invoer en verkeerde interpretatie zijn uitgesloten.

De pilot met de Digitale Pen, gekoppeld aan Unit 4 Cura, is volgens Jan Minartz, sectormanager Zorg & Begeleiding bij Eykenburg, positief verlopen. De oudereninstelling verleent intra- en extramurale zorg aan ongeveer vijfhonderd cliënten in de regio Den Haag. “De zorgmedewerkers en huishoudelijk verzorgenden kunnen meerdere zorgproducten met de digitale pen op een formulier kwijt. Het formulier laten ze achter als bewijs voor de cliënt, terwijl de data rechtstreeks op de juiste plek in ons systeem terechtkomt”, zegt Minartz. “Om te bewijzen dat de medewerkers daadwerkelijk bij de cliënt zijn geweest, scannen ze met de pen bij binnenkomst en weggaan een pasje dat in de ruimte van de cliënt is aangebracht.”

Handschriftherkenning
Door software voor handschriftherkenning te gebruiken, kunnen de gegevens worden doorgezonden naar Unit 4 Cura. Behalve dat de gegevens op de juiste (kosten)plaats terechtkomen, wordt een scan van het complete formulier als PDF in Unit 4 Cura opgeslagen. De pen kan uitleveren als tekstbestand, in XML voor het CAK en als PDF van het complete formulier. De meerwaarde is dat de digitale tekst identiek is aan de geschreven tekst. Interpretatiefouten worden hierdoor voorkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven