‘Flinke stijging in aantal faillissementen in logistiek’ • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

‘Flinke stijging in aantal faillissementen in logistiek’


Het aantal faillissementen in de transport en logistiek gaat stijgen, meldt ABN Amro. Economen van deze bank schrijven in een rapport dat de stijgende loonkosten en de mindere economische groei hier de belangrijkste oorzaken van zijn.

Vorig jaar gingen 10,5 op de 1000 bedrijven in de transport en logistiek op de fles. Dat aantal zal dit jaar toenemen tot 11 op de 1000 bedrijven, aldus ABN Amro. Dat is een stijging van vijf tot tien procent.

Lonen stijgen

“Tot 2018 bleef de loonstijging achter bij de groei van de economie, sindsdien is er een versnelling”, licht de bank toe. “Vorig jaar namen de cao-lonen in de sector toe met 3,1 procent. Uitzendkrachten werden zelfs 5,9 procent duurder.”

“De tarieven voor logistieke diensten stegen echter nauwelijks, vermoedelijk door beperkte marktmacht tegenover verladers. Dat zette de marges onder druk, wat vermoedelijk heeft geleid tot meer faillissementen.”

Ook andere sectoren krijgen het zwaar

Overigens krijgt niet alleen de logistiek klappen. Ook in andere sectoren, waaronder bouw, retail en zakelijke dienstverlening, zal het aantal faillissementen volgens ABN Amro toenemen.

Samenwerken met Warehouse Totaal?

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven