Ga naar hoofdinhoud

Fiege investeert in last mile start up Homeride


XPress Venture, de investeringstak van Fiege ziet kansen in Homeride. Deze start up op het gebied van last mile bundelt online bestellingen.

Xpress Ventures, de investeringstak van logistiek dienstverlener Fiege, heeft een pre-seed financieringsronde geleid voor retail tech start-up Homeride. Dat blijkt uit een persbericht van Fiege van 9 maart. Volgens de verklaring ontwikkelt de in Keulen gevestigde start-up een technologie die voor het eerst gebundeld online winkelen bij verschillende retailers mogelijk maakt door middel van een overkoepelende merchandise-infrastructuur.

Wendbaar netwerk

De bestellingen zouden op dezelfde dag in het gewenste tijdsvenster worden geleverd via een wendbaar netwerk van verschillende last-mile dienstverleners. Homeride maakt uitsluitend gebruik van bestaande opslag- en leveringsstructuren en vormt zo een economisch en ecologisch duurzaam verkoopplatform.

Bundeling

Hendrik Lallensack, medeoprichter en COO van Homeride: “Ons doel is om de binnenstad online beschikbaar te maken. Veel winkeliers missen hiervoor echter het benodigde product en online bereik. Daarom bundelen we verschillende spelers op ons platform tot één digitale winkelervaring en bieden we een geavanceerde oplossing in de huidige transformatiefase. Met onze investeerders rond Xpress Ventures en de steun van de Fiege Group hebben we de juiste partners gevonden voor verdere ontwikkeling.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven