FAST: het optimale ontwerp voor een magazijn • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

FAST: het optimale ontwerp voor een magazijn


Bij het ontwerpen of aanleggen van een opslag- of distributiefaciliteit moeten vier factoren in overweging worden genomen. Of het nu gaat om een ​​enorm distributiecentrum dat een groot marktnetwerk bedient, een winkel die reserveonderdelen voor een auto verkoopt of een grondstoffenwinkel die een productiebedrijf ondersteunt, FAST moet hoe dan ook gevolgd worden. Dit staat voor Flow, Accessibility, Space en Throughput. Deze staan ​​niet in volgorde van prioriteit. Het ene is net zo belangrijk als het andere en je doel is om het beste compromis te bereiken tussen deze vaak tegenstrijdige invloeden. Als één factor wordt overwogen en gewijzigd, moet elk van de andere opnieuw worden bekeken om te zien wat de impact is van die verandering op het hele proces. Zo kan het maar zo dat de gietvloer in het magazijn anders ingedeeld moet worden als je één van de aspecten van FAST aanpast. 

Flow

Wat je bij flow zoekt is een logische volgorde van bewerkingen binnen het magazijn waarbij elke activiteit zo goed mogelijk past bij dat wat eraan voorafgaat en ook de functie die erop volgt. Het gaat dus om de gecontroleerde en ononderbroken beweging van materialen, mensen en verkeer met, indien mogelijk, geen cross-flow botsingen of gebieden met veel verkeer of werkdichtheid. Flow houdt zich ook bezig met het bewustzijn van waar materiaal zich in het systeem bevindt en de status en locatie in de opslag- en behandelingsapparatuur en het medium. Het doel is om de verschillende magazijnactiviteiten te situeren en te positioneren om bij te dragen aan een vlotte doorstroming van de operaties met zo weinig mogelijk beweging en verstoring op de werkvloer die door Coatingvloer gemaakt is.

Accessibility

We hebben het niet alleen over het al dan niet kunnen bereiken van het product. Maar kunnen we het vereiste pakketniveau bereiken? Neem het voorbeeld van flesjes water, van het grote distributiecentrum zullen we kijken of we het product per palletlading kunnen ontvangen en uitgeven, mogelijk zelfs per vrachtwagenlading. Je hoeft dus alleen volle pallets te pakken en aangezien het zeer snel beweegt en een vrij lange houdbaarheid heeft, hoef je je in de winkel niet strikt te houden aan de strikte first in first out per rij tot individueel palletniveau. Op het niveau van de groothandel of distributeur heb je mogelijk toegang tot individuele flessen en vervolgens in de voorraadkamer van de supermarkt. Het kan verder gaan dan dit. Voor geneesmiddelen moet de toegankelijkheid mogelijk verder gaan dan het individuele itemniveau tot een specifiek slot- en batchnummer.

Space

Bij het overwegen van het gebruik van de beschikbare ruimte, moet het maximum worden toegewezen aan operationele opslag- en voorraadverwerkingsdoeleinden. En de minimale ruimte die wordt opgegeven voor bijbehorende functies zoals kantoren, werkruimtes, opslag van lege pallets, enzovoorts. Het huidige brede assortiment opslagmedia dat op de markt verkrijgbaar is, stelt ons in staat om een ​​kubieke capaciteit van de beschikbare ruimte optimaal te benutten, niet alleen het vloeroppervlak dat bewerkt is met een vloercoating. Aangezien de meeste van deze apparatuur vrijstaand is en geen structurele ondersteuning van het gebouw zelf vereist, betekent dit dat het gebouw van het eenvoudigste en goedkoopste ontwerp kan zijn. Het stelt je ook in staat om flexibiliteit in de operatie in te bouwen door de opslagmedia te selecteren die voldoen aan het huidige voorraadprofiel en deze vervolgens te wijzigen naarmate de operatie evolueert om aan toekomstige vereisten te voldoen. Dit kan zonder dure en storende veranderingen aan het eigenlijke gebouw.

Throughput

Als we kijken naar de doorvoer, dan kijken we niet alleen naar de categorieën van productscheidingen door het magazijn, maar ook naar de aard van het product en de snelheid ervan door de stroom. Van nature bedoelen we de rijeigenschappen, afmetingen en andere factoren die van invloed zijn op hoe het door de stroom wordt verplaatst, zoals gevaar, bulk, kwetsbaarheid, beveiligingsvereisten en compatibiliteit met andere producten. De snelheid van het product houdt rekening met de volumes die dagelijks door het magazijn gaan. De activiteiten voor de pickperiode moeten worden bepaald, net zoals de minimale activiteitsniveaus. Een hoge mate van beschikbaarheid van nauwkeurige doorvoergegevens zal enorm helpen bij het resultaat van de ontwerp- of lay-outoefening. Hoe beter de gegevens en hoe langer het duurt om ze te verzamelen en te analyseren, hoe minder risico.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven