Farmusol integreert logistieke bedrijfsprocessen met Qurius • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Farmusol integreert logistieke bedrijfsprocessen met Qurius


Farmusol, full-service dienstverlener voor de chemische industrie, heeft onlangs gekozen voor Microsoft Dynamics NAV in combinatie met de branchespecifieke oplossing Q-Logistics van Qurius. De nieuwe applicatie beheert alle facetten van de logistieke keten, van inkoop tot transport. Farmusol verwacht dankzij het nieuwe systeem een aanzienlijke efficiencyslag te kunnen maken.

De keuze is op Microsoft Dynamics NAV/ Q-Logistics gevallen, omdat deze geïntegreerde applicatie goed aansluit bij de bedrijfsprocessen van Farmusol. Met een eigen inkoop- en transportafdeling en een eigen warehouse was er behoefte aan een geïntegreerde oplossing, die al deze facetten vanuit één systeem ondersteunt.

Bedrijfsbreed systeem
Q-Logistics is een bedrijfsbrede automatiseringsoplossing voor logistiek dienstverleners en transportbedrijven. De oplossing is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV en biedt bedrijven naast een volledig ERP-systeem ook complete functionaliteit op het gebied van transportmanagement (TMS) en warehousemanagement (WMS), aldus Qurius. Met Q-Logistics integreert Farmusol alle bedrijfsactiviteiten, waaronder inkoop, financiën, magazijn en transport, tot één bedrijfsbreed systeem. Volgens Floris Rhemrev, commercieel directeur en eigenaar van Farmusol, schuilt hierin de grote kracht van het systeem: “Met de nieuwe oplossing worden binnenkomende bestellingen nog maar één keer ingevoerd en vervolgens automatisch gelokaliseerd. Deze integratie maakt dat we straks beter inzicht hebben in de performance van onze hele keten.” De eerste projectactiviteiten zijn inmiddels gestart. In het najaar zal de nadruk liggen op het inrichten en testen van het systeem. Naar verwachting is het systeem in januari 2009 operationeel.

Farmusol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven