Ga naar hoofdinhoud

FAAM gaat voor groei met Benelux-vestiging


Met de overname van een loklae onderneming in Almelo, eind vorig jaar, mikt de Italiaanse batterijenfabrikant FAAM op een significante groei van zijn marktaandeel in de Benelux. In de afgelopen jaren werden in Almelo tractiebatterijen geassembleerd en werd vanuit de vestiging de technische ondersteuning voor FAAM verzorgd. Sinds oktober 2010 gebeurt dat onder de naam FAAM Benelux.
Volgens Federico Vitali, CEO van FAAM, is de opening van een eigen Benelux-vestiging een belangrijke strategische zet: “De vestiging heeft alle karakteristieken om een logistiek hub voor Noord-Europa te worden. We staan dichter bij onze OEM-partners en Nederlandse klanten, maar ook de lijnen naar klanten in België, Duitsland, Luxemburg en Groot-Brittannië zijn aanzienlijk korter.”
Het Europese marktaandeel van FAAM bedraagt volgens de producent momenteel 15%. Dat aandeel moet in de komende drie jaar groeien naar 40%. In Azië zegt FAAM een marktaandeel van 25 % te hebben.
FAAM zet bij de productie niet alleen in op conventionele loodzuur batterijen. Ook richt de fabrikant zijn pijlen op de productie van lithium-ion batterijen. “We ontwikkelen en produceren al meer dan 20 jaar milieuvriendelijke oplossingen. Daarbij wordt veel tijd en energie gestoken in R&D. Dat heeft onder andere geresulteerd in het innovatieve ‘Energy-Saving FAAM Batteries’-project”, aldus Vitali. Het project leidde bijvoorbeeld tot de introductie van het gepatenteerde batterij(laad)systeem Envirotech; een systeem dat volgens de producent goed is voor 27 procent energiebesparing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven