Ga naar hoofdinhoud

Ex CEO Coda in directie Unit 4 Agresso


Jeremy Roche, voormalig CEO van Coda Plc, treedt toe tot de hoofddirectie van Unit 4 Agresso. Zijn benoeming volgt op de acquisitie van Coda door Unit 4. De hoofddirectie van het softwarebedrijf komt hiermede uit vijf personen te bestaan. Het zijn C. Ouwinga (CEO), E.T.S van Leeuwen (CFO), A. Andeweg, A. van Marion, en J.B. Roche. Ouwinga en Van Leeuwen zijn tevens statutair bestuurder van de vennootschap.
 
Carrière
Jeremy Roche begon zijn carrière bij IBM. Daarna werkte hij in diverse senior systeemengineering en verkoopfuncties bij softwarehuis Lychgate UK. In 1990 ging hij als commercieel directeur aan de slag bij Science Systems (nu bekend als SciSys). Na de overname van Coda, in maart 2000, werd hij verantwoordelijk voor de productstrategie en de R&D-activiteiten van de Coda Groep. In 2002 werd hij CEO, en sindsdien heeft hij, mede dankzij een aantal acquisities, een substantiële groei weten te realiseren. In 2006 leidde Roche Coda succesvol naar een verzelfstandiging, die geresulteerd heeft in een notering aan de AIM beurs in Londen.
 
European Software Association
Als CEO van Coda was hij mede-verantwoordelijk voor de oprichting van de European Software Association in 2005, waar hij sinds drie jaar voorzitter van is. Deze handelsorganisatie vertegenwoordigt de Europese software-industrie en promoot de uitwisseling van best practices en onderlinge samenwerking. Het doel is een spilfunctie te vervullen tussen de instituten van de Europese Unie, de media en het publiek.
Unit 4 Agresso is een internationale producent van bedrijfssoftware voor bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 19 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2007 een omzet van € 321 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Unit 4 Agresso heeft circa 3.500 medewerkers in dienst. Unit 4 is genoteerd aan de beurs (Euronext) in Amsterdam.

 

Unit 4 pand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven