Ga naar hoofdinhoud

Erkenning voor voorraadbeheermodellen Bram Kranenburg


Bram Kranenburg (30), werkzaam bij adviesbureau CQM in Eindhoven, heeft een bijzondere Europese prijs gewonnen voor het proefschrift waarmee hij eind vorig jaar promoveerde aan de TU Eindhoven.

Het proefschrift ging over nieuwe modellen voor voorraadbeheer van reserveonderdelen. Kranenburg stelt in zijn werk dat slimmere opslag van reserveonderdelen tot wel vijftig procent kostenbesparing kan leiden. Een slimmere opslag van reserveonderdelen is volgens hem mogelijk door een nieuwe planningsmethode die uitgaat van een verregaande samenwerking tussen verschillende magazijnen. Hierdoor verloopt de planning van de voorraden voor alle onderdelen in meerdere magazijnen geïntegreerd en kan de voorraad worden verlaagd en de wachttijd op reserveonderdelen verkort, met dus theoretische besparingen tot wel vijftig procent.

Doctoral Dissertation Award
Nu is zijn proefschrift bekroond met de Euro Doctoral Dissertation Award. De jury had vooral bewondering voor de sterke wetenschappelijke bijdrage én de praktische toepassing in het oplossen van real-life problemen. Ook bewijst de prijs maar weer eens dat Operations Research de toepassing van wiskundige modellen bij het oplossen van complexe bedrijfsproblemen zeer nuttig kan zijn. Kranenburgs’ werkgever CQM is hierin gespecialiseerd. Vanuit CQM richt Kranenburg zich onder meer op verdere toepassing van zijn onderzoek bij servicelogistieke bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven