Ga naar hoofdinhoud

Elektrische vrachtwagen voor emissievrije distributie

DHL neemt elektrische vrachtwagen in gebruik.

De elektrische vrachtwagen EMOSS 12 tons bakwagen, is door DHL Express in Rotterdam in gebruik genomen. De basis is een MAN-vrachtwagen, die door het Nederlandse EMOSS is voorzien van een elektrische aandrijving. Hiermee zet het logistieke bedrijf een volgende stap naar emissievrije distributie. DHL heeft al vele kleinere elektrische bestelauto’s en fietsen in gebruik.

De vrachtauto wordt ingezet in Rotterdam, om in het centrum grotere zendingen op te halen en te bezorgen. Kleinere zendingen worden in het centrum vooral met fietsen vervoerd. DHL is in Rotterdam een van de koplopers in het initiatief ‘Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek’, kortweg Green Deal 010, waarin wordt gewerkt aan duurzame oplossingen waarmee de luchtkwaliteit in de binnenstad blijvend wordt verbeterd.

Grotere zendingen duurzaam vervoeren

Met onder meer de inzet van duurzame transportmiddelen wil DHL in 2050 volledig emissievrije logistiek bedrijven. Deze eerste elektrische vrachtauto wordt toegevoegd aan de bestaande vloot van elektrische bestelauto’s en fietsen die door de verschillende DHL-bedrijven in Nederland reeds worden ingezet en die komende tijd verder wordt uitgebreid. “Als je belooft de best mogelijke service te bieden, dan verwacht de klant terecht ook oog voor duurzaamheid. Met deze vrachtauto laten we zien dat ook grotere zendingen nu aan de beurt zijn om duurzaam vervoerd te gaan worden”, aldus Kees de Lange, VP Operations van DHL Express in Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven