Eindhoven opent bouwhub voor duurzamere logistiek • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Eindhoven opent bouwhub voor duurzamere logistiek


Eindhoven is een bouwhub rijker. De logistieke overslagplaats moet zorgen voor een schoner en veiliger bouwlogistiek.

Op maandag 7 maart werd de nieuwe bouwhub, vergelijkbaar qua idee met de Cityhub in Amsterdam, op De Hurk in Eindhoven geopend. Reden voor de hub is de aankomende bouwprojecten.

Bouwprojecten

De komende 20 jaar wordt er namelijk volop gebouwd in Eindhoven, vooral binnen de Ring. Met als resultaat meer bouwverkeer. En dit heeft weer gevolgen voor de bereikbaarheid, leefbaarheid, verkeersveiligheid, CO2-uitstoot en de verdichtingsopgave in de stad.

Om het bouwverkeer te beperken is de bouwhub opgetuigd; een initiatief van VolkerWessels Materieel & Logistiek (VWML), maar iedereen kan er gebruik van maken.

Wat is de BouwHub?

De BouwHub is een locatie waar materiaal voor bouwprojecten in de stad wordt verzameld en zonder uitstoot de stad in wordt vervoerd. Vanuit de BouwHub wordt het totale logistieke proces – van leverancier tot bouwplaats – in de gaten gehouden en geregeld. Door een goede samenwerking kan er op grote projecten in de binnenstad efficiënt en vooral duurzaam gewerkt worden.

De BouwHub zorgt zo voor minder ritten naar de bouwplaatsen, vollere vrachtwagens, meer arbeidsproductiviteit en minder CO2-uitstoot, is het idee.

Foto: gemeente Eindhoven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven