Egemin automatiseert Campina • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Egemin automatiseert Campina


De divisie industriële ingrediënten van Campina in Veghel is bezig met een groots investeringstraject onder de naam ‘Veghel Force’.

Tussen 2004 en 2008 wordt in totaal 60 miljoen euro geïnvesteerd in de divisie, die bekend is onder de naam DMV International. De volledige bouw, automatisering en plaatsing van de nieuwe mix-bereidingsstraat van DVM Campina is in handen gelegd van Egemin, dat eerder ook al diverse automatiseringsprojecten voor Campina deed. Het project is zojuist met succes afgerond en was gericht op de scheiding van dairy en non dairy-producten.
 
Kaasmagazijn
Ook het kaasmagazijn van Campina in Bleskensgraaf wordt dit najaar volledig geautomatiseerd door Egemin. Vier AGV’s (Automated Guided Vehicles) AGV’s gaan op volledig autonome basis de rijpende kazen naar de automatische behandelingsmachines brengen. Ook gaan zij de in- en uitslag van kazen in het koelmagazijn verzorgen. Egemin zal voor dit project zijn standaard kaasbeheersysteem inzetten en dit uitbreiden met een aantal klantspecifieke toepassingen. Het is de bedoeling dat het productieproces niet onderbroken zal worden door de ingebruikname van de machines. Het systeem moet eind dit jaar geheel operationeel zijn.
 

Continue groei
Campina is een internationale coöperatieve onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivelproducten. Als één van de grootste zuivelbedrijven ter wereld maakt Campina een continue groei door. Om die groei te ondersteunen is het zuivelbedrijf voortdurend bezig met de optimalisatie van bedrijfsprocessen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven