Efficiënter orderpicken door slimmer pauzeren: Yes you can! • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Efficiënter orderpicken door slimmer pauzeren: Yes you can!


Door beter rekening te houden met pauzetijden en werktijden kunnen we nog efficiënter orderpicken. Als orderpickers het tenminste niet erg vinden om een kwartiertje eerder of later te pauzeren.  Professor René de Koster won met het onderzoek hiernaar een prestigieuze prijs.

In warehouses van supermarktketens gaan orderpickers met wel vijf rolcontainers tegelijk op pad. Op elke rolcontainer passen met gemak dertig dozen of trays met levensmiddelen. Dat betekent dat de orderpickers lange afstanden afleggen en lang onderweg zijn. Wat gebeurt er dan als halverwege het pauzesignaal klinkt? “Dan laten de orderpickers hun orderpicktruck achter in de gang en lopen naar de kantine. Als de pauze is afgelopen, moeten ze weer teruglopen en de pickopdracht weer opstarten. Daarmee gaat veel tijd verloren”, vertelt René de Koster, hoogleraar logistiek en operations management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Realistische data distributiecentra

De Koster heeft samen met collega-wetenschappers Arpan Rijal (Rijksuniversiteit Groningen), Marco Bijvank (University of Calgary) en Asvin Goel (Kühne Logistics University) een wetenschappelijk artikel geschreven waarin een alternatieve methode voor het toewijzen van pickopdrachten wordt toegelicht.

Daarvoor hebben zij afgelopen najaar de INFORMS TSL Facility Logistics Best Paper Award ontvangen. “Het artikel is grotendeels gebaseerd op het promotieonderzoek van Arpan Rijal. Op basis van realistische data van de distributiecentra van een grote supermarktketen heeft hij een methode ontwikkeld die vijf tot tien procent kostenbesparing kan opleveren door het slim alloceren van orderpickopdrachten aan verzamelaars.”

Het hele artikel is nu online te lezen en binnenkort in print.
Nog geen abonnee? Bekijk alle (digitale) opties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven