Efficiënte orderverwerking moeilijk bij te benen voor kleine webshop • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Efficiënte orderverwerking moeilijk bij te benen voor kleine webshop


Zo’n 60 procent van alle webshops in Nederland en België geeft aan dat zij het aantrekken van meer bezoekers naar hun website als grootste uitdaging zien. Dit blijkt uit onderzoek van SendCloud onder 1.172 webshopeigenaren. Naast een groei in het aantal bezoekers worden een efficiënte orderverwerking en het realiseren van lange termijn groei als grote uitdagingen ervaren.

Wat volgens de e-commerce dienstverlener opvalt is dat er, afhankelijk van de grootte van de webshop, een verschil te zien is in de top vijf uitdagingen. Bij webshops met gemiddeld 5.000 orders per maand staat een efficiënte orderverwerking op de tweede plaats, terwijl dit overall niet verder komt dan plaats vier. De gehele top vijf :

Webshops met gemiddeld 5000 orders p/maand
1) Meer bezoekers verkrijgen (85%)
2) Orders efficiënt verwerken (69%)
3) Lange termijn groei creëren (58%)
4) Terugkerende kopers genereren (56%)
5) Winstgevend worden (51 %)

 


Alle webshops
1) Meer bezoekers verkrijgen (60%)
2) Lange termijn groei creëren (43%)
3) Winstgevend worden  (38%)
4) Orders efficiënt verwerken (36%)
5) Terugkerende kopers genereren (35%)

Automatiseren verzendproces
De online retailmarkt is aan een sterke opmars bezig, blijkt uit recente cijfers van het CBS, waarin een groei van maar liefst 19,5 procent in online verkopen zichtbaar is. Webshops worden steeds groter, waardoor de concurrentie ook flink toeneemt. Voor kleinere webshops wordt het hierdoor steeds moeilijker om te overleven. Gezien de groei in online verkopen en de toename van concurrentie, is het niet verwonderlijk dat het onderzoek aantoont dat er een efficiëntieslag gemaakt dient te worden in het logistieke proces, vindt Rob van den Heuvel, CEO van SendCloud: “De resultaten uit dit onderzoek zijn geheel in lijn met de trend die wij zien in de snelgroeiende online retailmarkt. Hoe groter de webshop, hoe meer er wordt gevraagd naar een efficiëntieslag in de orderverwerking. Een voorbeeld hiervan is het automatiseren van het gehele verzendproces. Dit is essentieel voor het vergroten van de efficiëntie en accelereert de groei van webshops, ongeacht de grootte.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven