Effectief leiderschap in een distributiecentrum: hoe stimuleer je magazijnmedewerkers? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Effectief leiderschap in een distributiecentrum: hoe stimuleer je magazijnmedewerkers?


Leidinggeven is natuurlijk de belangrijkste taak van het volledige takenpakket van een leidinggevende in een distributiecentrum. Als leidinggevende ben je niet alleen verantwoordelijk voor het doen en laten van de magazijnmedewerkers, maar is het ook jouw taak om te motiveren en te inspireren. Dit kun je doen door je team voortdurend te blijven stimuleren en ervoor te zorgen dat ze meer plezier uit hun werk kunnen halen. Het moreel op de werkvloer is van essentieel belang voor het functioneren van het bedrijf. Met de volgende tips stimuleer je jouw collega’s van het magazijn op de juiste manier.

Geef een keer iets extra’s

Nog heel even en dan is het Pasen. Voor veel mensen een fijn en luchtig feest. Voor gelovigen zelfs een heel belangrijk moment. Deze feestdagen zijn het perfecte moment om de werknemers een keer in het zonnetje te zetten. Een keer iets extra’s te bieden. Bijvoorbeeld met een gourmetschotel of een luxe paasei. De moeite is klein, maar het gebaar zo groots. Toon hoe belangrijk de inzet van de magazijnmedewerkers is. Als zij zich gewaardeerd voelen, uit dit zich zeer positief op de werkvloer.

Toon interesse in het privéleven van jouw team

Het is soms heel gemakkelijk om enkel naar de doelen van het bedrijf te kijken. Maar wees je er van bewust dat iedere magazijnmedewerker een eigen verhaal met zich meedraagt. Soms zijn er goede dagen. Soms ook hele slechte. Dit is allemaal van invloed op hun prestaties in het magazijn. Als je niet weet wat je personeel drijft, dan zal je dit nooit kunnen begrijpen. Soms is een eenvoudig gesprekje aan het begin van de dag al voldoende om de prestaties op peil te houden. Toon daarom altijd voldoende interesse in het privéleven van jouw collega’s. Ze hoeven hier niets over te delen, maar het kan soms wel heel prettig zijn. Zeker wanneer hun privéleven de prestaties op de werkvloer beïnvloed. Bovendien zorgt het voor een hechtere band binnen het team.. Iets wat ook bevorderlijk is voor de algemene prestaties.

Creëer een plattere hiërarchie


Waar vroeger heel duidelijk werd gemaakt dat magazijnmedewerkers minder te zeggen hadden dan hun leidinggevenden, is dat vandaag de dag niet direct aan de orde. Het gevoel overheerst dat iedereen gelijk is. We doen het samen. Zonder magazijnmedewerkers kan een distributiecentrum niet draaien. Zonder leidinggevende zal dit niet op de juiste manier gebeuren. Zonder schoonmaker zou het werk minder hygiënisch gebeuren. Iedereen zal zijn of haar eigen aandeel in het team hebben. Een platte hiërarchie draagt bij aan een betere sfeer op de werkvloer. Iedereen is gelijk. We doen het samen. Een gevoel van saamhorigheid én betere prestaties op de werkvloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven