Ga naar hoofdinhoud

Eerste retailers aan de slag met Slimstock HBO Bedrijfskunde Minor Voorraadoptimalisatie


Negen retailers die bij elkaar voor bijna één miljard euro op voorraad hebben, gaan hun voorraadbeheer optimaliseren. De bedrijven nemen deel aan de eerste HBO Bedrijfskunde Minor Voorraadoptimalisatie die Slimstock speciaal voor retailers heeft ontwikkeld. Een jaar lang delen ze ervaringen en kijken ze in elkaars keuken, met als belangrijkste doel: de voorraad met maar liefst 15% verlagen. Omgerekend gaat het om een bedrag van 150 miljoen euro.

Behalve hun voorraad verlagen willen de retailers hun beschikbaarheid verhogen, de logistieke kosten verlagen en de hoeveelheid incourante voorraad reduceren. De negen deelnemende retailers zijn Sligro, Blokker, Bart Smit, Plus Retail, Beter Horen, Kwik-Fit, Kwantum, Marqt en Five4U.
Slimstock heeft de HBO Minor Bedrijfskunde Voorraadoptimalisatie in 2010 opgezet. De leverancier denkt dat een opleiding bedrijven helpt om het onderwerp voorraadoptimalisatie in de juiste context te plaatsen, bedrijfsstrategie om te zetten in operationele acties en het beste rendement uit werkkapitaal te halen.
Omdat voorraadoptimalisatie in retailomgevingen extra complex is, heeft Slimstock voor deze sector nu een speciale variant van de HBO Bedrijfskunde Minor Voorraadoptimalisatie ontwikkeld. In deze opleiding komen zaken aan bod zoals promoties, winkel replenishment, category management, productintroducties, schapmanagement en de impact van e-commerce. De opleiding bestaat uit tien modules die verspreid over één jaar plaatsvinden. Daarnaast wordt een beroep gedaan op zelfstudie en leren binnen de eigen werkomgeving. De deelnemers leren de theorie direct in de eigen praktijk toe te passen, waarbij ze elkaar uitdagen. De opleiding wordt gegeven door docenten als Paul Durlinger (onder meer Technische Universiteit Eindhoven en Universiteit Pretoria), Peter Verveen (onder meer oud-directeur van Halfords, Bever Zwerfsport en Leen Bakker), Humphrey Dindajal (Group Buyer Kwantum) en Stefan Kooijmans (Slimstock Retail).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven