Ga naar hoofdinhoud

Eerste autostore Egemin bij CLD Distribution

Logistieke dienstverleners zullen moeten investeren in automatisering, aldus ING.

Egemin gaat zijn eerste autostore-systeem in België integreren bij CLD distribution, een distributeur van multimedia en kleine elektronica. Eind dit jaar zal CLD het systeem in gebruik nemen.

Autostore is volgens de uitleg van Egemin een innovatief en compact bakkenopslag- en orderverzamelsysteem voor kleine goederen. Het systeem werkt op basis van compacte opslagrobots die automatisch bakken op elkaar stapelen in een rooster en naar de werkstations voor verder orderverzamelen brengen.
“CLD Distribution investeert in autostore om zijn goederen efficiënter op te slaan en de beperkte ruimte in zijn nieuw magazijn optimaal te benutten”, licht Egemin toe. “Een klassiek magazijnsysteem paste niet maar dankzij het autostore-systeem kan CLD Distribution zijn sterke groei ondersteunen, nu en in de toekomst.” CLD Distribution raakte volgens Egemin enthousiast over het concept na een bezoek aan de Nederlandse e-fulfillment speler Active Ants, waar Egemin onlangs een gelijkaardige installatie leverde.

Nieuwbouwmagazijn

De installatie van Egemin komt in het nieuwbouwmagazijn van CLD Distribution en zal bestaan uit het autostore-magazijnsysteem met drie werkstations. De operators aan die stations zullen instaan voor de orderpicking van de uitgaande producten en de herbevoorrading van de installatie met nieuwe goederen. In de ruimte vlakbij worden de goederen afgehandeld voor verpakking en verzending.
“CLD Distribution is een bedrijf dat sterk groeit”, vertelt Eric Coenen Sales Manager bij Egemin Automation. “Ze hebben grootse plannen voor de toekomst en verwachten dat hun magazijnsysteem daar klaar voor is. Het grote voordeel van het autostore-systeem is dat er makkelijk modules kunnen bij geplaatst worden. Er gaat bovendien geen ruimte verloren zoals bij klassieke systemen wat vooral voor mkb-bedrijven, die veelal kleinere gebouwen hebben, van belang is. Het systeem volgt als het ware het groeiritme van de klant en kan op elk moment uitgebreid worden naargelang de behoefte aan meer opslagcapaciteit.”

Verhoogde efficiëncy

Hoewel het automatiseringsproject voor CLD Distribution een grote investering is, twijfelde de distributeur volgens Coenen niet aan wat het voor haar kon opbrengen. “De beperkte ruimte wordt maximaal benut voor opslag en met relatief weinig medewerkers kan CLD snel en eenvoudig grote hoeveelheden leveringen afwerken.” Niet alleen de snelheid is van belang, ook de kwaliteitsbewaking stijgt aanzienlijk, volgens Coenen. “De goederen worden in afgesloten bakken opgeslagen en verplaatst. Ook de kwaliteit van de werkomgeving voor de medewerkers stijgt. Dankzij de gestroomlijnde processen en betere organisatie, wordt hun job minder stressvol en ergonomischer. Ze hoeven immers niet meer met zware karren en bakken te sleuren. Verder zullen ze ook minder uren hoeven te maken om eenzelfde aantal leveringen rond te krijgen.”

Vuurdoop

Door de geautomatiseerde nieuwbouw zal CLD Distribution volgens Egemin meer producten kunnen opslaan. “Met als gevolg dat ze meer werk zullen kunnen aannemen. De distributeur denkt dan ook al na over de mogelijke uitbreidingen van het autostore systeem door extra bakken en robots in te zetten.” De oplevering van de installatie is gepland in november. “Dat wordt meteen een vuurdoop, met de drukke feestperiode voor de deur”, aldus Coenen tot besluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven