EDPnet bouwt nieuw datacenter • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

EDPnet bouwt nieuw datacenter


Onafhankelijk internetprovider EDPnet zet haar groei voort. Onlangs schafte EDPnet een bedrijfsterrein aan. Het terrein ligt in de onmiddellijke omgeving van het hoofdkantoor van het bedrijf in Sint-Niklaas (België). Het nieuwe datacenter wordt een voorbeeld van state of the art technologie gekoppeld aan beproefde milieubesparende maatregelen.

Onlangs heeft EDPnet het nieuwe bedrijfsterrein aangekocht. Het heeft een totale oppervlakte van 5.500 m² en is gelegen vlakbij het huidige hoofdkantoor te Sint-Niklaas. Binnenkort start de bouw van het project. Volgens de plannen zal het nieuwe datacenter voorjaar 2009 gedeeltelijk of geheel operationeel moeten zijn.

State of the art met groen tintje
Het nieuwe datacenter wordt een technologisch hoogstandje, aldus EDPnet. Zo zal er o.a. gebruik gemaakt worden van de nieuwste servertechnologie. Het datacenter zal uiteraard ook aangesloten worden op ultrastabiele internetverbindingen. Eén van die verbindingen is de onlangs in gebruik genomen, ‘full-redundant’ 10 Gbps glasvezelverbinding. Hiermee kunnen voortaan alle mogelijk denkbare internetdiensten vanuit het hoofdkantoor aangeboden worden. De voor datacenters typische koelingsproblematiek zal grondig aangepakt worden. Zo wordt overwogen om een regenwaterkoelingssysteem te installeren, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chemische koelvloeistoffen.

Groei
EDPnet kent als onafhankelijk Internet Service Provider reeds enkele jaren een sterke groei. Om de huidige en nieuwe klanten blijvend de best mogelijke service te kunnen aanbieden, heeft EDPnet een groeiende behoefte aan meer ‘datacenter capaciteit’. Het bedrijf beschikt inmiddels over een groot datacenter in Sint-Niklaas (B) en is verder aanwezig in datacenters te België (Zaventem, Diegem, Antwerpen), Nederland (Amsterdam), Duitsland (Frankfurt), Frankrijk (Parijs), Groot-Brittanië (London) en Rusland (Sint-Petersburg).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven