EDI kennis bij bedrijven ‘onder de maat’ • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

EDI kennis bij bedrijven ‘onder de maat’


Bij meer dan de helft (59%) van de bedrijven is onvoldoende kennis aanwezig over electronic data interchange (EDI). Vooral kleinere bedrijven scoren laag op kennisniveau.

Dit blijkt uit onderzoek van Descartes onder meer dan 125 supply chain professionals die zich bezighouden met electronic data interchange (EDI.)

Onderzoeksresultaten

Bedrijven met meer dan 500 medewerkers beschikken over opvallend meer EDI-kennis dan kleinere bedrijven. Daar vindt 65 procent van de professionals dat intern voldoende kennis aanwezig is.
Uit het onderzoek blijkt verder dat EDI voor 84 procent van de bedrijven een bedrijfskritisch onderdeel is. Bij ruim de helft (56%) beschouwt het management EDI als een strategisch aspect van de organisatie.

IT-aangelegenheid

De IT-afdeling en IT-professionals spelen een belangrijke rol bij alles wat met EDI te maken heeft. Zo is de IT-afdeling bij driekwart (75%) van de organisaties verantwoordelijk voor EDI. Bij ruim de helft (53%) van de bedrijven wordt EDI zelfs volledig gestuurd door IT. Ook kennis over EDI blijkt vaak belegd bij IT-professionals. 40 procent van de supply chain professionals wint advies in bij de eigen IT-afdeling als ze meer willen weten over EDI. Bij bedrijven met meer dan 500 medewerkers is dit zelfs 70 procent.

Opmerkelijke uitslag

Fred van der Heide, vice president product strategy bij Descartes: “EDI bestaat inmiddels vijftig jaar en heeft zijn waarde flink bewezen. Veel bedrijven zien het belang van EDI dan ook in. Dit maakt het extra opvallend dat er klaarblijkelijk zo weinig EDI-kennis is binnen bedrijven. Ook is het opmerkelijk dat EDI vaak bij de IT-afdeling wordt belegd. Het is immers een bedrijfskritisch onderdeel. Organisaties doen er goed aan om EDI bij de business te beleggen en strategisch in te zetten voor meer bedrijfssucces. Wie slim gebruikmaakt van EDI, kan een flinke efficiëntieslag slaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven