Ga naar hoofdinhoud

Duurzaam nieuw DC voor Lekkerland


Logistiek dienstverlener en groothandel Lekkerland in levensmiddelen bouwt langs de A12 in Waddinxveen een nieuw distributiecentrum met een vloeroppervlak van 40.000 m2. Daarmee belevert de on-the-go consumptie specialist haar klanten vanaf september 2024 vanuit één DC in plaats van drie verschillende locaties. Volgens directeur operations John van den Berg wordt met deze centralisatie de logistieke operatie “efficiënter en overzichtelijker.”

Verder wil Lekkerland haar logistiek verduurzamen en dat is terug te zien in het nieuwe distributiecentrum. Zo is het pand gasloos en hergebruikt het regenwater. Daarnaast is het dak uitgerust met zonnepanelen.

Optimale leverbetrouwbaarheid

Op het Distripark A12 direct aan de snelweg in het hart van de Randstad heeft de logistiek dienstverlener en groothandel naar eigen zeggen een bereikbare en strategisch gelegen toekomstbestendige locatie gevonden om haar klanten professioneel te bedienen. Lekkerland beschikt over een wagenpark van circa 174 vrachtwagens. “We zijn druk bezig met een nieuw ontwerp voor de interne logistieke processen. Deze worden voor een groot deel ondersteund door voicepicking en pick-to-light. Dat draagt bij aan een optimale leverbetrouwbaarheid”, vindt Van den Berg.

14 miljard euro omzet

Lekkerland Nederland is al ruim 65 jaar actief in de distributie en Value Added Logistics van een breed assortiment levensmiddelen. Belangrijke klanten zijn treinstations, luchthavens, outlet -en fastservice winkels en tabak- en gemakzaken. Lekkerland maakt sinds 2020 deel uit van de REWE Group, De 5400 medewerkers leverden in 2022 producten aan ruim 74.000 verkooppunten door heel Europa. De omzet bedroeg 14,2 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven