Ga naar hoofdinhoud

Duravant breidt assortiment uit via overname


Material handling specialist Duravant, onder andere FMH Conveyors, neemt NPI over. Met de overname breidt het bedrijf zijn assortiment intern transportmaterieel uit.

De logistiek sector heeft aan overnames geen gebrek. Duravant, wereldwijd leverancier van apparatuur en automatiseringsoplossingen voor de voedselverwerkende industrie, verpakkingsindustrie en materiaalverwerking, heeft NPI heeft overgenomen, een fabrikant van geautomatiseerde pakketsorteersystemen.

Toevoeging

NPI levert al meer dan 45 jaar kant-en-klare oplossingen voor e-commerce, koeriersdiensten, pakketpost, magazijnen en fulfillment. “We zijn verheugd om NPI te verwelkomen bij Duravant,” zegt Mike Kachmer, ceo van Duravant. “De toevoeging van hun unieke sorteertechnologie aan onze material handling portfolio is een aanvulling op onze sterke positie in e-commerce en distributiecentra en vergroot ons bereik bij pakket- en koeriersklanten.”

NPI produceert snelle sorteersystemen die modulair zijn opgebouwd en geconfigureerd naar de specifieke toepassingsbehoeften van de klant. De oplossingen van NPI kunnen sorteren met snelheden tot 24.000 stuks per uur. Het software- en dienstenaanbod van NPI optimaliseert de productiviteit van de hele afhandelingslijn nog verder.

Brent Daboub, President van NPI.: “NPI heeft een enorme groei doorgemaakt en onze samenwerking met Duravant vergroot ons vermogen om nog meer oplossingen met toegevoegde waarde te leveren aan onze groeiende klantenkring.”

Levenslange aftermarket ondersteuning

NPI heeft twee productielocaties in de VS en een landelijke vloot van servicemonteurs. NPI’s end-to-end capaciteiten beginnen met een adviserende aanpak voor het ontwerpen van geïntegreerde systemen en gaan verder met de installatie en levenslange aftermarket ondersteuning.

Raman Joshi, Group President van Duravant Material Handing Solutions: “NPI heeft zichzelf gevestigd als een innovatieve leider in material handling automatisering en we kijken ernaar uit om hun voortdurende groei in nieuwe markten en regio’s te ondersteunen,” zegt . “NPI is veel meer dan een strategische fit. Hun klantgerichte cultuur sluit perfect aan bij de kernwaarden van Duravant.”

Foto: FMH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven