Ga naar hoofdinhoud

Duitse foodretailer slaat 200 pallets per uur op met nieuw hoogbouw magazijn


Bela stoomt zijn logistiek klaar voor de toekomst. De Duitse foodretailer stampt een nieuw, geautomatiseerd  hoogbouw magazijn uit de grond.

Bartels-Langness (Bela) heeft een nieuw geautomatiseerd hoogbouwmagazijn gepland. De De Duitse foodretailer bouwt het nieuwe logistieke pand in Neumünster Duitsland. Bela wil met het nieuwe magazijn, ingericht door Swisslog dat ook het Home Shop Center van AH deed, de beschikbaarheid van zijn producten vergroten en de service aan de eigen supermarkten en de detailhandel waaraan het levert verbeteren.

Material handling systemen Swisslog

Het nieuwe hoogbouwmagazijn wordt opgetrokken op de bestaande Bela-site in Neumünster en wordt uitgerust met meer dan 11.100 opslaglocaties, allemaal bediend door Swisslog-technologie: drie zware Vectura-palletkranen voor dubbele pallets met een operationele hoogte van 33 meter en een 228 meter lang ProMove-transportsysteem voor pallets.

200 pallets per uur

Vectura van Swisslog is een palletkraan voor hoogbouwmagazijnen. Het systeem kan één, twee of meerdere ladingen tegelijk behandelen in single, double, triple of multi-deep rekken. De oplossing werkt tot op een hoogte van 50 meter, zowel bij temperaturen tot -30 °C als in een omgeving van +50 °C. Voor Bela zal Vectura tot 200 pallets per uur verwerken. 

Het nieuwe hoogbouwmagazijn en pallettransportsysteem worden aangestuurd door de SynQ-software van Swisslog. Swisslog gaat in november 2023 van start met de werkzaamheden op de site. De voltooiing is gepland voor juni 2025.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven