DSV en Goodman zien toekomst zonnig in • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DSV en Goodman zien toekomst zonnig in


Ondanks de heersende financiële crisis en de dreigende recessie zien vastgoedfonds Goodman en logistiek dienstverlener DSV de toekomst zonnig in. Dat bleek dinsdagmiddag in Venlo, waar de twee samen met enkele honderden relaties de officiële opening vierden van een nieuw distributiecentrum van maar liefst 82.000 m2. Het magazijn maakt deel uit van een totale ontwikkeling van 180.000 m2 op 22 hectare bouwgrond in Venlo.

Een kleurrijke lasershow en champagne luisterden de opening op van het splinternieuwe distributiecentrum van Goodman en DSV Solutions op Trade Port Noord in Venlo. Diverse sprekers lieten hun licht schijnen op de ontwikkelingen in de supply chain en de gevolgen daarvan voor het logistiek vastgoed in het bijzonder. Zo lichtte Kees Jacobs namens Capgemini enkele highlights uit het zojuist verschenen rapport  ‘2016 Future Supply Chain’, over hoe de supply chain er volgens de consultant over pakweg zeven jaar zal uitzien. Het rapport is overigens te downloaden via de speciale website www.futuresupplychain.com. Vooral samenwerking, zowel met zakenpartners als ook met concurrenten, gaat volgens Capgemini in de toekomst nog veel voortuitgang geven binnen de supply chain.

Goodman DSV distributiecentrum 1 Goodman DSV dc venlo 3

Control Towers
Nico Anten van ‘mobiliteitnetwerk’ Connekt gaf een toelichting op allerlei initiatieven, zoals die van de Commissie Van Laarhoven, om het imago en de ontwikkeling van logistiek en supply chains te verbeteren. Namens DSV Solutions sprak Meinderdjan Botman over de ontwikkelingen die zijn bedrijf ziet op logistiek gebied. Met name de ontwikkeling van Supply Chain Control Towers, waarbij op één centraal punt gegevens uit de gehele supply chain gekoppeld en geoptimaliseerd worden, gaat volgens Botman een grote rol spelen in de logistiek. Hij werd daarin bijgevallen door Stan Bijsterveld, die sprak namens IMCD, distributeur van specialty chemicals en food ingredients.

Diversiteit
Natuurlijk was er ook volop aandacht voor de plaats van handeling; het nieuwe, immense distributiecentrum van DSV in Venlo. Rien van den Heuvel van DSV Solutions legde uit dat het nieuwe dc in de plaats is gekomen van drie andere, kleinere dc’s in de regio. In het 82.000 m2 tellende distributiecentrum worden veel verschillende producten op- en uitgeslagen, soms ook geassembleerd of geconfigureerd. Een grote diversiteit aan palletafmetingen, opslag- en sorteermethoden en natuurlijk ook aan productsoorten kenmerkt het moderne warehouse. Omdat er veel kostbare producten in het dc opgeslagen liggen, heeft het pand de zware veiligheidsstatus  TAPA-A.

Goodman DSV distributiecentrum 2 Goodman DSV distributiecentrum 5 Goodman DSV distributiecentrum 4

Een toepasselijke lasershow luisterde de officiële opening op

Blijven investeren
Ook directeur Ruud Weijmans van Goodman kwam aan het woord. Hij gaf aan dat zijn bedrijf, ondanks de economisch zware tijden, gelooft in groei en dus ook volop blijft investeren. Trends als crossdocking (met name in de buurt van stadscentra), sale- and leaseback constructies in logistiek vastgoed en ook postponed logistics bieden nieuwe mogelijkheden en dus kansen, aldus Weijmans. Een goede regie in logistiek wordt steeds belangrijker en dus zal Nederland zich gaan ontwikkelen van ‘Nederland Distributieland’ naar ‘Nederland Logistiek Regie land’, zo betoogde Weijmans.

Goodman DSV distributiecentrum 6  Goodman DSV distributiecentrum 3

Vrolijke noot
De vrolijke noot tijdens de middag werd verrassenderwijs geleverd door een Duitser, die het spreekgestoelte innam als ‘de Duitse staatssecretaris van Economie en Technologie’ Professor Peter Reichsmann, maar die zich al snel ontpopte tot een eersteklas cabaretier met oog voor politiek, geschiedenis en natuurlijk ook een beetje logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven