Ga naar hoofdinhoud

Drie nieuwe GEFCO vestigingen in Centraal- en Oost-Europa


Gefco versterkt haar positie in de strategische regio’s van Centraal- en Oost-Europa met drie nieuwe vestigingen. De vestigingen zijn gelegen in Slovenië, Letland en Oekraïne. De Gefco Groep is nu aanwezig in de meeste landen van Centraal- en Oost-Europa en realiseert hier een omzet van €261 miljoen in 2007 (58 procent meer dan in 2006). 

Gefco heeft nu elf vestigingen in Centraal- en Oost-Europa: Polen (1999), Turkije (2002), Tsjechië en Rusland (2003), Oostenrijk 2004 en Slowakije (2004), Roemenie en Hongarije (2005), Slovenië (2007) en Oekraïne en Letland in 2008.

De Oekraïne maakt een enorme economische groei door met meer dan 7 procent in 2007. Deze groei vindt ook plaats in de logistieke sector en maakt het een strategisch land voor Gefco. Verder is Oekraïne ook gunstig gelegen aan de Zwarte Zee tussen de Europese Unie en Rusland. Gefco zal zich in deze regio vooral richten op de automotive sector. Een veelbelovende markt met 500.000 autoverkopen per jaar en een groei van 30% in 2007. De nieuwe vestiging is gelegen in Kiev en wordt geleid door Jérôme Chevrolet.

Letland
In februari 2008 opende Gefco de nieuwe vestiging in Letland. Letland is de middelste Baltische staat en strategisch gelegen met een dicht wegennetwerk. Het hoofdkantoor van de vestiging is gelegen in Riga, een van de grootste havens van de Baltische staten en een belangrijke hub voor zeevrachten van Europa naar Rusland en de CIS (Community of Indepedant States).

De Letse vestiging regelt het vervoer van nieuwe voertuigen en met name van de Noordzee en Baltische havens naar de EU-landen. Daarnaast vervoeren ze Lada’s van Riga naar Melun in Frankrijk en voertuigen van General Motors van Antwerpen naar Hamburg. Gefco Baltic zal binnenkort ook starten met een nieuwe activiteit: het vervoeren van 40.000 voertuigen per jaar van Polen naar Hongarije, Italië, Frankrijk, Slovenië en Tsjechië.

De nieuwe vestiging verwacht binnenkort ook van start te gaan met groupage-activiteiten. De vestiging zal worden geleid door Willliam Le Clere met een staf van 20 personen. De vestiging in Letland is de eerste stap in de verdere ontwikkeling van Gefco’s in de Baltische Staten. De logistiek dienstverlener kijkt ook naar de mogelijkheden om vestigingen te openen in Litouwen en Estland vanaf 2009. 

Slovenië
Als onderdeel van Gefco’s internationale ontwikkeling was april 2007 al de vestiging in Slovenië geopend, die met succes opereert. Er zijn groeiende activiteiten bij de haven van de stad Koper en een transport hub voor de CEEC regio (Centraal- en Oost-Europese landen) die direct toegang biedt tot Oost-Europa en de Balkan. Koper is het hart van de Gefco’s activiteiten in dit deel van de wereld.

Gefco distribueert nieuwe voertuigen van Koper naar Centraal- en Oost-Europa en in 2009 zal een spoorweg worden geopend tussen de haven en de CEEC regio. De logistiek dienstverlener transporteert ook voertuigen, geproduceerd in de Trnava fabriek in Slovenië en de Kolin fabriek in Tsjechië, van Koper naar Turkije, Malta en Cyprus. Daarnaast zal Gefco snel starten met douaneactiviteiten in Slovenië.

Met haar complete aanbod van automotive-oplossingen is de logistiek dienstverlener een belangrijke speler geworden bij deze snelgroeiende haven. Deze haven behandelde in 2007 zo’n 500.000 voertuigen. De vestiging wordt geleid door Frédérik Nartus en is Gefco’s eerste locatie in Slovenie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven