Ga naar hoofdinhoud

DPD: nieuw en ‘krachtig’ dc voor 93.000 pakketten per dag


DPD heeft opnieuw een distributiecentrum geopend. Het pand in Aichach, in de buurt van Augsburg, moet de belangrijkste locatie worden van de pakketdienst in het zuiden van Duitsland. 

Het sorteercentrum staat op een oppervlakte van 53.500 vierkante meter. In het begin worden hier elke dag 36.000 pakketjes verwerkt maar later moet dit aantal toenemen tot 93.000 zendingen per dag.  

Het pand van circa 30.000 vierkante meter bestaat uit vier hallen, een laad- en loshal en een extra kantoorgebouw met drie verdiepingen. Er komen 380 mensen te werken, onder wie 200 bezorgers. 

Modern en krachtig dc

“Met dit nieuwe gebouw hebben we er opnieuw een modern en krachtig sorteercentrum bijgekregen in het economisch sterke zuiden”, aldus Thomas Ohnhaus, Chief Operating Officer (COO) bij DPD Duitsland

Ohnhaus verwacht dat DPD geen moeite zal hebben om straks over de 90.000 pakketten per dag te verzenden. “Dit is waarvoor we bij uitstek geschikt zijn. We zijn voorbereid op de continue groei van de e-commerce.”

Andere locaties worden ontlast

De nieuwe locatie in Aichach vervangt het dc in Augsburg, dat wordt gesloten. “We waren niet voldoende in staat om het gestaag groeiende aantal pakketten daar te verwerken.” In de toekomst zullen ook de locaties in Neufahrn en Nürnberg worden ontlast door het nieuwe pakkettensorteercentrum. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven