Ga naar hoofdinhoud

Douglas: 150.000 artikelen in nieuw Duits warehouse


Douglas krijgt een nieuw distributiecentrum. In Hamm in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is de cosmeticagigant begonnen met de bouw van een warehouse van 38.000 vierkante meter. 

Arvato Supply Chain Solutions, de logistiek dienstverlener die sinds 2000 de logistiek voor zijn rekening neemt van Douglas, hoopt in augustus 2022 met de eerste verzendingen vanuit de nieuwe site te beginnen. Vanuit Hamm zullen online klanten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland worden bevoorraad. 

150.000 artikelen

In het distributiecentrum zullen 150.000 verschillende artikelen worden opgeslagen, vertelt Frank Schirrmeister, CEO van Arvato. Naast het afhandelen van bestellingen van klanten, worden hier in de toekomst ook retouren verzameld. 

Douglas groeit al jaren

De online verkoop van Douglas is de afgelopen tien jaar met gemiddeld 35 procent per jaar gegroeid. Op logistiek gebied zijn dan ook veel stappen gezet en het nieuwe dc in Hamm is een volgende stap. Douglas wil ‘het eerste volledig geïntegreerde Europese beautyplatform’ worden met een netwerk van (online) winkels. 

Digital First

“Digital First is ons nieuwe fundament met als doel alle processen van Douglas te verbeteren met digitale oplossingen”, zegt CEO Tina Müller. Het nieuwe dc ondersteunt de digitale ambities met hoogwaardige automatiseringstechnologie en een cloudgebaseerde IT-oplossing. Het zal een sterk geautomatiseerde shuttle-oplossing huisvesten, inclusief acht kilometer transportband. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven