Doorgroeien tijdens transport • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Doorgroeien tijdens transport


Het NVC stimuleert vers-innovaties op de beurs Fresh Rotterdam. Een nieuwe ontwikkeling is de verpakking waarin groenproducten kunnen doorgroeien tijdens transport.

Het verpakken van versproducten maakt een sterke omzetgroei door, maar gaat ook gepaard met forse verliezen van het verpakte product ten gevolge van bederf.
‘Made in Transit’ is een concept, waarin de verpakking het groeien van het product mogelijk maakt tijdens transport. Het ‘oogsten’ gebeurt dus pas bij de consument thuis vanuit de verpakking.

Presentatie Agata Jaworska
De van origine Poolse onderzoekster-designer Agata Jaworska onderzoekt de mogelijkheden van ‘Made in Transit’, onder meer aan de Design Academy Eindhoven.
Zij presenteert het concept op 10 september om 12:00 uur in het NVC-Syntens Themapaviljoen Fresh Experience op de Fresh Rotterdam die van 10 tot en met 12 september in Ahoy plaatsvindt. Ook presenteert zij de eerste resultaten van een pilotproject op het gebied van champignons in samenwerking met onder meer Voges Packaging uit Hillegom. Geïnteresseerden voor dit en de andere seminars kunnen zich registreren voor een gratis beursbezoek via www.freshrotterdam.nl.

NVC Denktank
Gedurende de gehele beurs zal de NVC Denktank Verpakken van versproducten actief zijn. De NVC Denktank is een ad-hoc groep professionals die kosteloos en objectief mensen helpt met hun vragen over het verpakken van versproducten in de breedste zin. Een vraagsteller kan zijn of haar vraag of idee voorleggen aan de Denktank en krijgt gedurende een half uur zo goed mogelijk antwoord, resulterend in een oplossingsrichting. Noch aan de vraag, noch aan de oplossingsrichting wordt verder openbaarheid gegeven buiten de Denktank, de vraagsteller en het NVC. De contactpersoon voor de organisatie van de NVC Denktank Verpakken van versproducten is Ger Standhardt, manager Kennisontwikkeling en projecten (telefoon 0182-512411, e-mail g.standhardt@nvc.nl).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven