Ga naar hoofdinhoud

Doorgroeien in de logistieke wereld? Dit zijn de mogelijkheden!


De bedrijven in de logistieke sector zijn van essentieel belang voor onze maatschappij. Ze houden in feite de hele boel draaiend, want zonder logistieke dienstverleners zou er heel wat stil komen te liggen. Een carrière binnen de logistiek biedt je dus veel zekerheid. Tegelijk komen er ook heel wat uitdagingen op deze sector af. De omschakeling naar een duurzaam wagenpark, het overstappen naar andere energiebronnen en de verregaande robotisering van magazijnen vragen om aandacht en inzicht. Heb jij het in je om jouw onderneming ondanks al deze zaken succesvol te laten zijn? 

De juiste opleiding
Stel jezelf eens de vraag of je op dit moment qua werk nog op het juiste spoor zit. Maar liefst dertien procent van alle Nederlanders blijkt met tegenzin naar het werk te gaan. Behoor jij ook tot die groep? Vraag jezelf dan eens af waardoor dit komt. Misschien vind je niet meer voldoende uitdaging in het werk dat je doet. Veel mensen werken onder hun niveau en dan raken ze op den duur verveeld. Het is dan helemaal geen gek idee om weer te gaan studeren. Je kunt bijvoorbeeld via ISBW een aanvullende opleiding volgen die je in staat stelt om hogerop te komen binnen het bedrijf waar je nu werkt. Je kunt natuurlijk ook met je nieuwe diploma in de hand de stap wagen naar een ander bedrijf, waar wellicht meer doorgroeimogelijkheden zijn. 

Van chauffeur naar manager
Soms stagneren mensen onbewust in hun persoonlijke ontwikkeling doordat ze niet de juiste stap zetten in hun arbeidscarrière. Maar in de huidige omstandigheden kun je vrijwel overal aan een goede baan komen, zeker als je een goede opleiding hebt afgerond. Dit verklaart voor een belangrijk deel waarom post hbo opleidingen tegenwoordig zo geliefd zijn. Je bekwaamt jezelf met zo’n opleiding verder in het vakgebied dat jouw interesse heeft. Vervolgens is het een kwestie van selecteren welk bedrijf jou het beste gevoel geeft en daar je vleugels uitslaan. Zo kun je van chauffeur uiteindelijk doorgroeien naar logistiek manager of zelfs nog verder. 

Strategisch denken
Veel bedrijven hebben tegenwoordig te maken met zaken als risicomanagement, databeheer en innovatie. Het zijn specifieke onderdelen van een bedrijf die ieder voor zich experts op dat vlak vereisen om slagvaardig te kunnen werken. Jij kunt die nieuwe expert zijn! Zo help je het bedrijf verder en komt ook je eigen carrière hoger op de ladder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven