Ga naar hoofdinhoud

Dodelijk ongeval in magazijn deurenspecialist


Een medewerker van Alpha Deuren is vanochtend vroeg om het leven gekomen bij een ongeval in het magazijn van het bedrijf in het Gelderse Didam.

Vanochtend is een medewerker van deurenspecialist Alpha Deuren in Didam om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde vanochtend vroeg tijdens werkzaamheden in het magazijn.

Kwetsbare groepen

Het incident staat helaas niet op zich. Ongevallen in magazijnen gebeuren nog altijd teveel.  Met name jongeren en uitzendkrachten zijn kwetsbaar stelde de inspectiedienst vorig jaar in een rapport. Of de medewerker die vanochtend om het leven kwam tot een van die categorieën behoort is niet duidelijk. Het bedrijf en de politie doen geen uitspraken over de identiteit van het slachtoffer. Evenmin over de toedracht.

Het bedrijfsongeval gebeurde rond 5.30 uur. Er werd onder andere een traumahelikopter opgeroepen, maar de hulp kwam te laat voor het slachtoffer. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar het dodelijke incident, aldus dagblad de Gelderlander.

Logistieke sector negatieve koploper

Het ongeluk gebeurde daags nadat bekend werd dat de logistieke sector op het gebied van veiligheid nog flink kan verbeteren. De sector heeft veruit het hoogste verzuimpercentage na incidenten.

Veiligheid verbeteren; leer van de aanpak van AH, Ceva Logistics en andere topbedrijven
*Luister naar de podcasts van Albert Heijn en Schneider Electric over hun succesvolle aanpak
*Bekijk de webinars van Ceva Logistics en Valeo hoe zij met succes hun magazijn veiliger hebben gemaakt.
Lees ook de columns van Jan Hommes, directeur BMWT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven