Ga naar hoofdinhoud

Dit zijn de beste e-fulfilment bedrijven van Nederland: bekende namen domineren de lijst


Welke bedrijven zijn volgens de Emerce 100 het beste in e-fulfilment ? Het wordt dringen aan de top, eenzaam is het allerminst. Bekende namen voeren de lijst an.

E-commerce groeit en dus blijft e-fulfilment niet achter. Gelijktijdig is de concurrentie groot; de spelers in de markt ontlopen elkaar niet veel. Zo blijkt uit de Emerce Top 100 die voor de zeventiende keer uitgegeven.

 E-fulfilment warehousing

In deze categorie mag CB de winst opstrijken. CB, dat vorig jaar een nieuw shutlesmagazijn in gebruik nam,  is met zes sterren de nummer 1 in de lijst. Bleckmann en Active Ants, dat binnenkort een fulfilment center opent in Engeland, volgen kort met 5,5 ster. DSV, dat fors inzet op automatisering via Autostore, moet het dit keer doen met 5 sterren op plek 4.

Arvato Bertelsmann stond in 2019 voor het laatst in de lijst en heeft nu 4,5 sterren. Nic. Oud komt terug met hetzelfde aantal sterren als in 2020. Salesupply had in 2020 4 sterren en gaat naar 5 sterren. Beste waardering voor kennis/knowhow is voor CB en Arvato Bertelsmann.

E-fulfilment verzendingen

In de categorie e-fulfilment verzending is het gevecht om de koppositie het grootst. Maar liefst zeven bedrijven kregen vijf sterren toebedeeld. Dit zijn: In de categorie e-fulfilment verzending is het gevecht om de koppositie het grootst. Maar liefst zeven bedrijven kregen vijf sterren toebedeeld. Dit zijn: Fietskoeriers.nl, Budbee (dat 700 pakketkluizen gat plaatsen), DHL, Dynalogic (dat twee nieuwe dc’s bouwt), PostNL, Red je Pakketje en UPS. Bpost behaalde de hoogste score met 5,5 ster.

Er staan twaalf vermeldingen in de lijst, tegen negen vorig jaar. Budbee is helemaal nieuw, Dynalogic stond eerder in de lijst, evenals Fietskoeriers.nl. bpost, DHL en Red je Pakketje winnen allemaal een halve ster ten opzichte van 2021.

Over Emerce Top 100
Emerce Top 100 is een uitgave waarin staat hoe de bedrijven actief in de e-commerce worden beoordeeld. Beslissers uit de online industrie beoordelen de prestaties van dienstenleveranciers, verdeeld over tientallen categorieën. Twee van die categorieën zijn: e-fulfilment verzendingen e-fulfilment warehousing.Het onderzoek bestaat uit een imago-onderzoek (op een 7-puntsschaal; het aantal sterren is daarmee maximaal zeven.)  dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction en is verrijkt met andere relevante marktdata

.

Eén reactie op “Dit zijn de beste e-fulfilment bedrijven van Nederland: bekende namen domineren de lijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven