Dit wordt het nieuwe warehouse van defensie en deze logistieke dienstverlener gaat het doen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dit wordt het nieuwe warehouse van defensie en deze logistieke dienstverlener gaat het doen


Defensie bouwt een nieuw logistiek centrum in Soesterberg. Het warehouse wordt voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering. Ook de logistieke dienstverlener is gevonden.

Dat defensie een nieuw logistiek centrum wilde voor zijn materieel was al langer bekend. Ook de locatie. Met het vastleggen van de logistieke dienstverlener is de deal echt rond.

Logistiek centrum

Rhenus Warehousing Solutions Nederland en het Nederlandse Ministerie van Defensie hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van Logistiek Centrum Soesterberg (LCS) . Het 37.800 vierkante meter grote gebouw zal beschikken over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering om flexibele opslag en behandeling van defensiematerieel te bieden.

Noodzaak centraal distributiecentrum

Het nieuwe, centrale  warehouse is nodig om de logistieke operaties voor landgebaseerde systemen beter te ondersteunen. Daarnaast zal het logistieke centrum zich qua opslagcapaciteit en operatie zeer flexibel en flexibel kunnen aanpassen aan de huidige snelle politieke veranderingen wereldwijd en de daarmee samenhangende ambities van de krijgsmacht. Het distributiecentrum komt op het terrein van de kazerne Kamp Soesterberg.

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Kolonel Ir. DJ Blaas, projectleider Defensie: “Door deze samenwerking met marktpartij Rhenus en haar partners verwacht Defensie optimaal gebruik te maken van best practices en innovatie in de logistiek bij het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van het nieuwe logistieke centrum”.

Markus Simons, algemeen directeur bij Rhenus Contract Logistics, zegt: “We zijn vereerd dat het Ministerie van Defensie ervoor heeft gekozen om samen met Rhenus een logistiek centrum te bouwen. Het nieuwe LCS stelt hen in staat om efficiënt en effectief in te spelen op snel veranderende nationale en internationale ontwikkelingen .”

Partners

Nauwe partners in dit project zijn Districon voor het logistieke ontwerp, DokVast voor de bouw en ontwerp en Heembouw als aangestelde aannemer.

De bouw van het logistiek centrum start het eerste kwartaal van 2024. In het tweede kwartaal van 2025 moet het dc operationeel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven