Ga naar hoofdinhoud

Dit is wat het ‘state-of-the-art’ dc van Fritom zo bijzonder maakt


Logistiek dienstverlener Oldenburger Fritom heeft zijn nieuwe distributiecentrum in Veendam geopend. Dit state-of-the-art warehouse is 5.000 vierkante meter groot, heeft een hoogte van 15 meter, biedt plaats aan 15.000 palletplaatsen en 6 laaddocks.

In het distributiecentrum kan er bovendien gecrossdockt worden, is er een logistiek trainingscentrum aan toegevoegd en zijn er diverse kantoorruimtes. In juli 2018 werd de bouw aangekondigd en nu is het pand dus operationeel.  

Bekijk hier een video van de bouw van het dc.

Het dc voldoet aan de duurzaamheidscriteria, zo laat Oldenburger Fritom weten. Er is geen gasaansluiting aangelegd, maar er is wel een warmtepomp geïnstalleerd en daarnaast beschikt het pand over ledverlichting en een geavanceerd luchtklimaatsysteem.

Ook is er op het terrein een circulaire milieustraat ingericht voor de afvalverwerking. Verder is er een insectenhotel geplaatst om de lokale natuurwaarden te versterken, evenals diverse nestkasten, een kruidenrijk mengsel en klimop voor nestmogelijkheden van vogels.

Oldenburger Fritom

Oldenburger Fritom is een familiebedrijf en maakt deel uit van de Fritom Logistic Solutions Group. De Fritom Group behoort tot de top dertig van logistiek dienstverleners in Nederland. De organisatie telt meer dan 700 medewerkers, een wagenpark van 450 eenheden en 125.000 vierkante meter aan warehousefaciliteiten. Oldenburg is niet alleen in Veendam aanwezig, want men heeft ook vestigingen in Emmen, Schiphol-Rijk, Hongarije en Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven