Dit is het nieuwe distributiecentrum van Rapid Logistics • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dit is het nieuwe distributiecentrum van Rapid Logistics


Rapid Logistics heeft een nieuwe distributiecentrum. Het warehouse in Hoofddorp heet Hello World en blinkt uit in duurzame elementen.

De ontwikkelcombinatie Delta Development en VolkerWessels Logistics Development heeft het warehouse Hello World in Hoofddorp opgeleverd aan Rapid Logistics. Het pand staat bol van duurzaamheid wat past in de vraag van nu. De logistieke dienstverlener had al in de zomer van 2022. Nu is fase 2 ook operationeel.

Hello World distributiecentrum

Hello World is het tweede gezamenlijke project van Delta Development en VolkerWessels Logistics Development op het bedrijventerrein Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Met het project is een duurzame logistieke hub gerealiseerd voor ondernemingen die een combinatie zoeken van transport, warehousing, expeditie, productie en value added logistics. Hello World heeft een totale omvang van 47.000 m² en bestaat uit logistieke bedrijfs-, kantoorruimte dat kan worden verdeeld in acht units.

Lees ook
Verdozing: NDL directeur pleit voor kwaliteit boven kwantiteit maar bovenal slimmer bouwen

Duurzaamheid

Het gebouw is energie positief en er is een energieplein gecreëerd dat voorziet in eigen opwek- en opslag van elektriciteit in combinatie met de zonnedaken en solar carports.

De CO2 berekening van het gebouw (whole life carbon, dus operationeel en materiaalgebonden emissies samen) toont aan dat het gebouw in het jaar 2040 geheel CO2 neutraal is. De verwachting is dat het gebouw tot 2050 nog ruim 18.000 ton CO2 zal compenseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven