Ga naar hoofdinhoud

DistriQ zet pand vol met Sentry-kolombeschermers


Landelijk distributeur van dagbladen en tijdschriften DistriQ (onderdeel van de Telegraaf Media Groep) heeft een groot aantal knalgele Sentry kolombeschermers geplaatst in de vestiging in Rotterdam. “Niet voor niets”, zegt Jeroen van de Brug, beheerder facilitaire zaken.

“De grijze betonnen kolommen midden in het pand zijn vaak een onopvallend obstakel en kunnen flinke schades aan de vrachtwagens veroorzaken. Bovendien zitten we in een huurpand dat wij graag in de oude staat willen opleveren, mochten we hier weggaan.
Eerdere paalbeschermers van rubber, of zelfs met beton volgestorte vaten zorgden toch voor schades aan de voertuigen.”
De opvallend gele Sentry-kolombeschermers absorberen aanrijdingen en beschermen hierdoor het pand, de voertuigen en niet te vergeten de heftruckchauffeurs, die normaal een flinke opdonder krijgen bij een aanraking met zo’n betonnen paal. De montage is in een handomdraai gebeurd. Twee helften worden door middel van een spanband om de kolom heen aan elkaar bevestigd.
“Mochten we ooit nog verkassen, dan verhuizen de Sentry’s gewoon mee”, zegt Van de Brug. “Na een bezoek van de arbeidsinspectie hebben we onze stellingen in de vestiging in Amsterdam voorzien van Rack Sentry’s, eveneens geleverd door Sentry-importeur Crepa in Rijswijk. Hiermee voorkom je voor een groot deel schade aan stellingen die vaak zwaar worden belast met pallets papier. Papier is zwaar, dus schade aan de staanders levert een gevaar op voor de werknemers. Dat gevaar wordt door het aanbrengen van deze aanrijbeveiligers sterk verminderd. Al met al een goede investering en waarschijnlijk een flinke kostenbesparing”, aldus Jeroen van de Brug.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven