DHL waait met alle winden mee • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL waait met alle winden mee


DHL heeft een nieuwe, zeer milieuvriendelijke manier gevonden om pakketten over zee, in dit geval van Bremen naar Venezuela te transporteren. Het zet de MS Beluga SkySails in, een vrachtschip dat is uitgerust met een gigantische kite-vlieger.

Het transport over water wordt op deze manier niet alleen milieuvriendelijker, maar volgens de deskundigen ook aanzienlijk veiliger en natuurlijk goedkoper. Het schip vaart zijn eerste serieuze transport in opdracht van DHL Global Forwarding, de ocean and air freight carrier van de Deutsche Post World Net Group. Een nieuw wind propulsion systeem geeft het vrachtschip extra kracht en snelheid van de wind mee. De eerste zeetransporten van Bremen naar Venezuela voert DHL uit voor zijn client Dieffenbacher, dat grote panelen naar het Zuid-Amerikaanse land wil vervoeren voor een bouwproject van de regering aldaar.
De.MS Beluga SkySails werd op 15 december 2007 in Hamburg gedoopt door Eva Luise Köhler, de vrouw van de Bundespresident Horst Köhler. Het schip maakt deel uit van de vloot van de Beluga Shipping GmbH, die in Bremen is gevestigd.  Het beschikt over een kite van liefst 320 vierkante meter. Afhankelijk van de wind condities kunnen de brandstofkosten gereduceerd worden tot liefst 35 procent. Een vrachtschip van 87 meter lang zou op die manier tot 280.000 euro per jaar kunnen besparen aan brandstofkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven