DHL verduurzaamt luchtvracht met grote bio kerosine deal • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL verduurzaamt luchtvracht met grote bio kerosine deal


DHL Express heeft een belangrijke stap aangekondigd in de richting van een meer koolstofarme luchtvaartlogistiek. Het gaat honderden miljoenen liters duurzame brandstof gebruiken de komende jaren.

DHL, dat fors inzet op autonome heftrucks, zet nieuwe stappen in zijn duurzaamheidsambitie. De logistieke dienstverlener gaat samenwerken met Bp en Neste. De twee bedrijven gaan DHL Express de komende vijf jaar voorzien van meer dan 800 miljoen liter Sustainable Aviation Fuel (SAF).

Brandstof

De overeenkomst vertegenwoordigt een van de grootste SAF-deals in de luchtvaartgeschiedenis tot nu toe. In combinatie met de eerder aangekondigde lancering van de innovatieve nieuwe brandstof op het DHL-netwerk op de luchthavens van San Francisco (SFO), East Midlands (EMA) en Amsterdam (AMS) 50 procent behalen van de doelstelling van DHL Express om in 2026 tien procent van het brandstofverbruik in luchtvracht te dekken met duurzame brandstoffen.

De logistiek dienstverlener verwacht dat de strategische samenwerking ongeveer twee miljoen ton CO2-uitstoot zal besparen.

Bio kerosine

DHL Express vervoert meer dan 480 miljoen dringende documenten en zendingen per jaar op zijn wereldwijde netwerk dat 220 landen en gebieden bestrijkt. Simpel gezegd: de ongeveer 1.000 DHL-vluchten die jaarlijks tussen Cincinnati in de VS en de hub van Leipzig met Boeing 777-vliegtuigen worden uitgevoerd, zouden gedurende een periode van twaalf jaar volledig kunnen worden uitgevoerd met de overeengekomen 800 miljoen liter bio kerosine. – uitgaande van 100 procent gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof[3]. Dit komt overeen met in totaal 12.000 CO2-neutrale langeafstandsvluchten.

“De historische SAF-overeenkomsten met bp en Neste zijn een belangrijke stap voor de luchtvaartindustrie en onderstrepen nogmaals de doelstellingen van onze roadmap voor duurzaamheid”, zegt Frank Appel, CEO van Deutsche Post DHL Group.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven