DHL opent Epson-distributiecentrum in Tilburg • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL opent Epson-distributiecentrum in Tilburg


Epson Europe, DHL Exel Supply Chain en ProLogis hebben vrijdag 7 september op feestelijke wijze het nieuwe centraal distributiecentrum voor Epson Europe in gebruik genomen.

Vanuit het logistieke centrum in Tilburg zullen dagelijks tienduizenden printers, videoprojectoren en kassasystemen hun weg vinden naar afnemers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. DHL wordt verantwoordelijk voor alle logistieke activiteiten.

Centralisatie
De nieuwe vestiging biedt in drukke periodes werkgelegenheid aan zo’n 400 medewerkers. Het warehouse, met zestig loading docks en een oppervlakte van 60.000 m2, is eigendom van ProLogis en werd onlangs verkozen tot het mooiste distributiecentrum van Nederland. “De logistieke activiteiten van Epson Europe waren tot voor kort ondergebracht op vier verschillende locaties”, zegt Denis Doyle, operations director bij Epson Europe. “Twee van deze locaties, op de Maasvlakte en in Hoofddorp, werden al gemanaged door DHL. De centralisatie van onze logistieke activiteiten in Tilburg zorgt voor een efficiëntere financiële afhandeling, directere toevoer en minder administratie voor onze klanten. Daarnaast verwachten we aanzienlijke besparingen te realiseren: niet alleen op het gebied van kosten, maar ook ten aanzien van het milieu. De CO2-uitstoot vermindert doordat we onze transportmiddelen efficiënter kunnen inzetten. Epson en DHL hebben de afgelopen jaren uitstekend samengewerkt. We hebben dan ook veel vertrouwen in onze gezamenlijke toekomst.”

Tevreden partners
“Nederland, en Tilburg in het bijzonder, is een uitstekende locatie voor European Supply Chains”, aldus John Allan, CEO DHL Logistics Divisie. “‘We zijn dan ook bijzonder verheugd dat we samen met onze partners Epson en ProLogis hier op onze hightech campus op industrieterrein Vossenberg-West ons 32e distributiecentrum kunnen openen.”
Ko Nuijten, first vice president ProLogis Benelux: “ProLogis beheert momenteel voor DHL in Europa, Noord-Amerika en Azië logistiek vastgoed met een totale oppervlakte van meer dan een miljoen vierkante meter. Bij de bouw van de nieuwe site in Tilburg is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De locatie en de hoge kwaliteit van dit mooiste distributiecentrum van Nederland leveren een waardevolle bijdrage aan de logistieke keten van onze klant en onze portfolio. We zijn erg blij dat we onze samenwerking met dit nieuwe project hebben kunnen uitbreiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven