DHL Innovation Center in Duitsland • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL Innovation Center in Duitsland


Deutsche Post World Net heeft vandaag in Troisdorf (bij Bonn) het DHL Innovation Center geopend. In het splinternieuwe centrum gaat DHL nieuwe, innovatieve producten en diensten ontwikkelen op basis van de toekomstige logistieke ontwikkelingen. Daarnaast zullen in het centrum alle technische innovatie-afdelingen samenkomen die het bedrijf nu al heeft.

Het DHL Innovation Centrum wordt hiermee een belangrijke schakel in de bedrijfsstrategie, die zegt dat DHL niet alleen het grootste maar ook het meest innovatieve logistieke bedrijf moet worden.

In het innovatielaboratorium in Troisdorf werkt DHL nauw samen met een aantal partners, zoals IBM, Intel en SAP. Ook wordt er onderzoek gedaan in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston en Zaragoza en het Duitse Fraunhofer instituut. Er werken zo’n twintig medewerkers fulltime in het centrum, terwijl nog eens tien medewerkers er namens de partners aan het werk zijn.
Behalve als onderzoekscentrum dienst het DHL Innovation Center ook als bezoekerscentrum, waar gasten van DHL in een moderne showroom alle aspecten van de logistieke ontwikkelingen en mogelijkheden van DHL kunnen bekijken. Ten slotte herbergt het centrum ook nog een congrescentrum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven