DHL Floating Center viert 10-jarig bestaan • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL Floating Center viert 10-jarig bestaan


DHL Floating Center, de rondvaartboot die pakjes bezorgt over de Amsterdamse grachten, viert dit jaar zijn tienjarig jubileum. Het DHL Floating Service Center was de eerste stap die DHL zette op het gebied van milieuvriendelijk transport.

Momenteel heeft DHL een aantal aardgaswagens in gebruik. Bedoeling is om in de toekomst deze milieuvriendelijke manier van transport in de Benelux uit te breiden. Streven is om op termijn een CO2 neutraal wagenpark te hebben.

Het DHL Floating Service Center is tien jaar geleden opgezet vanwege de toenemende drukte en strengere regelgeving rond transport in het centrum van Amsterdam. Het bleek vanwege de snelheid en flexibiliteit een ideaal transportmiddel in de Amsterdamse binnenstad. In die jaren is het aantal klanten in het centrum van Amsterdam dan ook sterk gegroeid.

Fietskoeriers
Het DHL Floating Service Center meert aan op verschillende plekken in de grachten. In het gros van de gevallen werkt DHL samen met fietskoeriers, die de af te leveren zendingen ophalen en opgehaalde zendingen afleveren. Door het gebruik van fietskoeriers worden minder auto’s ingezet en de uitstoot van CO2 wordt verminderd. Bestelwagens worden alleen gebruikt om zendingen op te halen en af te leveren die te groot zijn om per fiets te vervoeren.

Gemiddeld werken er dagelijks negen fietskoeriers en vier koeriers met een bestelauto voor het DHL Floating Service Center. Zij bezoeken circa 450 klanten voor het ophalen en afleveren van zendingen. De boot vaart gemiddeld zo’n 35 kilometer per dag en maakt veertien stops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven