Ga naar hoofdinhoud

DHL Express verkoopt twee dochterondernemingen


DHL Express heeft overeenstemming bereikt met Oostenrijkse Post over de verkoop van twee dochterondernemingen; een Nederlandse en een Belgische dochter.

Het gaat om het Nederlandse Dedicated Distribution Services (DDS) en het Belgische Van Osselaer Pieters Colli Service (VOP). De transactie is een volgende stap in het beleid van DHL om, zoals dat zo mooi heet, de strategische synergie binnen de Express-organisatie te optimaliseren en daarmee de waarde voor de aandeelhouders te maximaliseren. De transactie zal als zodanig geen invloed hebben op de serviceverlening aan de huidige klanten. Ook de continuïteit voor het personeel komt niet in het geding.

Synergie
John Mullen, CEO van DHL Express Global en lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Post World Net, geeft toelichting op de stappen: “Het is het uitdrukkelijke beleid binnen DHL Express Global om ons weer te richten op de expresproducten en -diensten die de kern van onze activiteit uitmaken. Onze voornaamste doelstelling is ervoor te zorgen dat onze activiteiten een synergie vormen. Hierdoor komt de nadruk te liggen op producten met gelijke kenmerken, een standaard verzendkarakteristiek en een hoog kwaliteitsniveau. Dit zal ervoor zorgen dat wij de kwaliteit van ons aanbod aanzienlijk kunnen verhogen en meer voordelen kunnen bieden aan onze klanten en andere belanghebbenden. De verkoop van beide bedrijfsonderdelen is een belangrijke stap op weg naar een gezond rendement op het geïnvesteerde vermogen.”

Nieuwe mijlpaal
Na de overdracht van de DHL Freight activiteiten van Express naar Logistics in 2006 en de integratie van de standaard pakkettenactiviteit in Duitsland in de Mail divisie, vormt de huidige verkoop van de twee dochterondernemingen in de Benelux een nieuwe mijlpaal in de strategische aanpak van DHL om zijn bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en de transparantie van het productaanbod te verhogen. De betrokken partijen zijn overeengekomen de waarde van de transacties niet bekend te maken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven