DHL Express en Lufthansa lanceren AeroLogic • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL Express en Lufthansa lanceren AeroLogic


AeroLogic is de naam van de nieuwe luchtvaartmaatschappij die DHL Express en Lufthansa Cargo samen hebben opgezet. Beide partijen hebben een aandeel van vijftig procent in AeroLogic, dat zijn thuishaven heeft in Leipzig/Schkeuditz op het vliegveld van Leipzig/Halle. Het grijsgroene logo van AeroLogic staat afgedrukt op de zijkant van de Boeing 777-200LRFs, waarmee de nieuwe luchtvaartmaatschappij vanaf volgend jaar zal gaan vliegen.

Mijlpaal
Volgens Carsten Spohr, CEO and Chairman of Lufthansa Cargo AG, past de naam AeroLogic perfect bij de ambities en doelen die zijn gesteld voor de nieuwe carrier. “Het is de uitkomst van een jarenlange succesvolle samenwerking tussen DHL Express en Lufthansa Cargo.”

Charles Graham, Chief Executive Officer DHL Aviation is erg tevreden over de snelheid waarmee de luchtvaartmaatschappij van de grond is gekomen. “Het succesvol afronden van de leasing overeenkomst voor de eerste acht Boeing 777-200LRFs is een belangrijke mijlpaal.” DHL Express en Lufthansa wilden het 777 model omdat het voldoet aan alle kwaliteits- en milieu-eisen. De eerste vier vliegtuigen moeten in 2009 afgeleverd worden. Graham: “Dat stelt ons in staat om het routenetwerk van AeroLogic geleidelijk aan op te bouwen.” In 2010 komen er vier vliegtuigen bij, gevolgd door nog twee in 2011.

Piloten gezocht
Om de nieuwe luchtvaartmaatschappij kracht bij te zetten, is er een nieuw managementteam op gezet, voorgezeten door joint Managing Directors Dr. Thomas Papke (voorheen van Lufthansa Cargo) en Thomas Pusch (voorheen van DHL Express). Verder bestaat het team uit Josef Moser (Directeur Flight Operations), Wolfgang John (Directeur Human Resources), Christian Schmucker (Directeur Onderhoud) en Boris Hueske (Directeur Financiën).

Piloten worden aangemoedigd zich vooral aan te sluiten bij de nieuwe venture via de website www.aerologic.aero. Gezocht wordt naar circa tweehonderd piloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven