Robots troef bij nieuwe fulfilment deal DHL Nespresso • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Robots troef bij nieuwe fulfilment deal DHL Nespresso


DHL Supply Chain breidt zijn strategische samenwerking met Nestlé Nespresso uit. DHL gaat ook logistieke en fulfilmentdiensten leveren in het VK en Ierland. Robots spelen een belangrijke rol.

Vanaf Q1 2023 zal DHL, dat in België autonome heftrucks inzet, alle warehousing in Nespresso’s e-commerce en netwerk van winkels in het VK en Ierland afhandelen. De Britse operatie zal naar verwachting in het eerste jaar alleen al zes miljoen bestellingen verwerken, en zal worden gevestigd in een speciale omnichannel-faciliteit in Coventry, waar DHL honderden miljoenen euro’s pompt in een gloednieuw warehouse voor zijn parcel tak.

Robotisering warehouses

Het warehouse is uitgerust met ‘state-of-the-art automatisering’, en heeft  een BREEAM-classificatie ‘excellent’. De combinatie van robotica en handmatige invoer in de hele operatie was een belangrijke drijfveer in Nespresso’s beslissing om samen te werken met DHL. DHL zet zowel stand alone pickrobots in als cobots. Merken en types worden niet genoemd.

DHL Ierland

De Ierse vestiging zal in Dublin worden gevestigd. In alle markten zal DHL de belangrijkste aspecten van de toeleveringsketen beheren, waaronder opslag, opslag en het verzamelen en verpakken van individuele bestellingen. De bestaande samenwerkingen tussen DHL en Nespresso in Italië, Brazilië, Maleisië en Taiwan worden ook voortgezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven