Ga naar hoofdinhoud

DHL en Ford geven gas op elektrische last mile


DHL wil de inzet van geëlektrificeerde bestelwagens wereldwijd versnellen. Reden voor het pakketreus om met Ford een memorandum van overeenstemming te ondertekenen.

Deutsche Post DHL Group geeft gas op zijn duurzaamheidsambitie. Zo voegt het de komende tijd 400.000m2 duurzame warehousing toe aan zijn portfolio. Ook op de last mile maakt het een flinke stap. DHL wil tegen eind 2023 wereldwijd ruim 2.000 elektrische bestelwagens (Ford E-Transit) op de weg hebben.  

Elektrisch wagenpark DHL

Het wereldconcern maakt gebruik van Ford Pro om zijn elektrische last mile-bezorging wereldwijd te versterken. De ondertekende overeenkomst omvat een volledige reeks oplossingen voor het beheer van het elektrische wagenpark, inclusief toegang tot Ford Pro’s connected E-Telematics-software en oplaadoplossingen om de kosten te verlagen en de efficiëntie te optimaliseren.

Deutsche Post DHL Group investeert het huidige decennium 7 miljard euro investeren om emisievrij te worden. Het bedrijf wil dat in 2030 60% van zijn last mile voertuigen elektrisch is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven