DHL distribueert reserveonderdelen voor Vanderlande • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL distribueert reserveonderdelen voor Vanderlande


Logistiek dienstverlener DHL Exel Supply Chain wordt verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie van reserveonderdelen van Vanderlande Industries, actief op de markten voor sorteersystemen en bagageafhandeling. De samenwerking is bedoeld om het serviceniveau van Vanderlande Industries verder te verbeteren.

Ook wil het bedrijf de distributiekosten van reserveonderdelen terugbrengen. De centrale voorraad van reserveonderdelen is inmiddels ondergebracht in een magazijn van DHL in Veghel, nabij het hoofdkantoor van Vanderlande Industries. Vanuit dit centrale magazijn, dat 24 uur per dag is geopend voor spoedgevallen, verzorgt DHL alle activiteiten variërend van goederenontvangst, labelling, verpakking, verzendklaar maken inclusief verzenddocumenten tot verzending naar meer dan 1.100 klanten in 83 landen. Daarbij gaat het om zo’n 20.000 orderregels per jaar.

Accuratesse en snelheid
“Service vormt een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsactiviteiten”, zegt Harold Bol, Supply Chain Manager Services bij Vanderlande Industries. “Om de accuratesse en de snelheid van levering van reserveonderdelen verder te verbeteren, was het van belang dat de logistiek van onderdelen voor nieuwe systemen werd gescheiden van de reserveonderdelenlogistiek. Voor DHL is dit een kernactiviteit. De samenwerking biedt de garantie dat de reserveonderdelen op tijd op de plaats van bestemming zijn en zorgt bovendien voor lagere transportkosten.”

Wereldwijd netwerk
Business Development Manager Jan van Beuningen, die namens DHL de contractbesprekingen voerde: “Omdat we gebruik maken van een wereldwijd netwerk met sterke lokaale aanwezigheid, kunnen we klanten als Vanderlande, die over de hele wereld actief zijn, vaak zeer gunstige tarieven bieden en toch een volledig op maat gesneden oplossing. Het contract voorziet in de mogelijkheid om op termijn in de nabijheid van grote projecten van VanderLande Industries een aantal strategisch gelegen onderdelencentra te openen.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven